BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK o başkanı serbest bıraktı

PKK geçtiğimiz yıl kaçırdığı İHD başkanını serbest bıraktı.

Abone ol

Hakkaride PKK tarafından kaçırılan ve 14 aydır örgütün elinde bulunan Hakkari Geçici Köy Korucuları Derneği Başkanı Sadi Özatak önceki gün Kuzey Irak'ta PKK'nın Metina kampına yakın bir bölgede İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ile Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen'e teslim edildi.

21 Ağustos 2012 tarihinde kent merkezinin Katramas mahallesinde yolunu kesen PKK’lılar tarafından kaçırılan Hakkari Geçici Köy Korucuları Derneği Başkanı Sadi Özatak, Kuzey Irak’ta bulunan PKK'nın Metina kampına yakın bir bölgede serbest bırakıldı. Özatak, kendisini almaya giden İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve beraberindeki Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, Abdullah Zeydan ve yakınlarına teslim edildi.

14 aydır PKK’nın elinde bulunan evli ve 4 çocuk babası olan Korucu Derneği Başkanı Özatak, Kuzey Irak'taki resmi evrak işlemlerini tamamladıktan sonra akşam saatlerinde Habur Sınır kapısından Türkiyeye giriş yapacağı ve gece geç saatlerinde de Hakkari'ye geleceği öğrenildi.

Konu ile ilgili DHA Muhabirine bilgi veren İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, 14 aydır PKK militanlarının elinde olan Geçici Köy Korucusu Derneği Başkanı Sadi Özatak'ı bugün sabah saatlerinde Metina kampına yakın bir bölgede teslim aldıklarını belirterek, "Buradaki işlemlerinin ardından akşam saatlerinde Habur Sınır Kapısından geçeceğiz. Bu gece geç saatlerde de Hakkari'ye gelip konu ile ilgili bir basın açıklaması yapacağız" dedi.