BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Dev Türk şirketten flaş Rusya kararı!

Uzun yıllardır Rusya'da faaliyet gösteren Türk firması ENKA da yaptırımlardan etkilendi.

Abone ol

ENKA, Rusya'nın Türk şirketlere ne gibi yaptırımlarda bulunacağının yorumlanamadığı gerekçesiyle oda rezervasyonlarını 30 Aralık'tan bu yana geçici olarak durdurdu.

Rus RBK ajansına açıklama yapan “Kızıl Tepeler-Swissotel” halkla ilişkiler müdürü Eva MariaPanzer, “30 Aralık 2015 tarihinden itibaren otelde rezervasyonlarımızı geçici olarak durdurulduğu doğru. Böyle bir adımı biz kendimiz atmayı tercih ettik. Çünkü Rusya hükümetinin Türkiye’ye yönelik yaptırımlar paketinde Rusya’da faaliyet gösteren şirketler de giriyor. Kararnameye uymamakla suçlanmak istemediğimiz için tüm hassas noktalar aydınlanana kadar faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık” dedi.

OTELİN YÖNETİM MERKEZİ TÜRKİYE'DE DEĞİL

ENKA’nın “Kızıl Tepeler-Swissotel” oteli Rusya’daki SPART işletme kayıp sistemine göre yönetim merkezi Türkiye’de bulunmuyor. Kayıtlara göre otel işletmesinin yüzde 55,31 hissesi İsviçre’deki ENKA Holding İnvestments elinde, hisselerin yüzde 44,69 bölümü ise Hollanda’daki ENKA Holding BV yönetiminde.

DEDEMAN REZERVASYON ALMAYA DEVAM EDİYOR

Rusya’nın Türkiye’ye yönelik yaptırımlarından etkilenebilecek ikinci otel işletmesi “Dedeman Park İzmailovo”. Ancak Dedeman gurubuna ait bu işletme Rusya’da Türkiye ile hiçbir bağlantısı yok gözüküyor. Yine Rusya’daki SPART işletme kayıt sistemine göre otelin sahipleri Rusya vatandaşları Ahmet Dubaru ile Denis Kolesnikov görünüyor. Nitekim “Dedeman Park İzmailovo” yeni yıldan sonra da rezervasyonlar yapmaya devam ediyor.