BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
HABER /  DÜNYA

Rusya Türkiye'ye karşı o ülkeyi devreye soktu! Yine kriz

Türkiye Rusya'dan sonra bu kez Yunanistan'la uçak krizi yaşıyor. Yunan yetkiler Rus gazetelerine konuştu. Türkiye'ye şok suçlama...

Abone ol

Türkiye bu sefer de Yunanistan'la hava sahası sorunu yaşamaya başladı. Yunan yetkililer olayı 'provokasyon' oalrak değerlendirirken, Yunan yetkililerin Rus medyasına açıklama yapması ise dikkat çekti.

Yunanistan, Türkiye'ye ait ikisi silahlı toplam dört savaş uçağının Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda Yunan hava sahasını ihlal ettiğini açıkladı. Türkiye'den ise "Savaş uçağımız Ege'de taciz edildi" açıklaması geldi.
 Yunanistan Savunma Bakanlığı, dört Türk savaş uçağının perşembe günü ülkenin hava sahasını ihlal ettiğini, uçaklardan ikisinin silahlandırılmış olduğunu duyurdu.

TÜRK JETLERİ 3 KEZ HAVA SAHAMIZI İHLAL ETTİ

Kathimerini gazetesi de Türk jetlerinin Yunan hava sahasına üç kez geçiş yaptığını ve bu ihlallerden her birinde Yunan avcı uçaklarının, hava sahasını ihlal eden jetlerin aidiyetini tespit etmek için havalanıp onları takip ettiğini yazdı.

TÜRKİYE'NİN YAPTIĞI PROVOKASYON

Olayı değerlendiren eski Yunanistan Genelkurmay Başkanı Frangulis Frangos, Türk jetlerinin hava sahası ihlalini 'provokasyon' olarak tanımladı. Rus Rossiiskaya Gazeta’ya konuşan Frangos, "Ankara'nın bu provokatif eylemleri, Türkiye'nin mevcut hava ve deniz sınırlarını tanımadığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE: UÇAĞIMIZA 5 DAKİKA 20 SANİYE KİLİT ATILDI

Öte yandan Türkiye’den Yunanistan’ın açıklamalarına yalanlama geldi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "07 Ocak günü Yunanistan’a ait iki M-2000 uçağı tarafından, Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden bir adet F-16 uçağına beş dakika 20 saniye süre ile kilit atılarak tacizde bulunuldu. Hava kuvvetleri unsurları tarafından gerekli reaksiyonun gösterildi" denildi.