BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır Sur'da patlama! Yaralılar var

DİYARBAKIR 'ın Sur ilçesinden gelen son dakika haberlere göre patlama meydan geldi. Patlama esnasında 6 polisin yaralandığı belirtiliyor.

Abone ol

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde bugün çıkan çatışmalar sırasında PKK'lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateş ve tuzaklanan patlayıcıları uzaktan kumandayla patlatması sonucu 6 asker yaralandı.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde 2 Aralık günü, barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Sur'da bugün güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar yaşanırken, ilçeden sık sık silah ve patlama sesleri yükseldi. Çatışmalar sırasında PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateş ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesiyle düzenlenen saldırılarda toplam 6 asker yaralandı.

Yaralı askerler Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sur'da ise çatışmalar yer yer sürüyor.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN PKK'YA OPERASYON AÇIKLAMASI

Diyarbakır/Sur’da devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 68’dir.)

Şırnak/Cizre’de devam eden operasyonda; yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 221’dir.), bir Kaleşnikof piyade tüfeği ele geçirilmiş, iki adet el payımı patlayıcı imha edilmiştir.

Şırnak/Silopi’de devam eden operasyonda; güvenlik güçlerince teşkil edilen kontrol noktasında, vatandaşların arasına karışarak kaçmaya çalışan 58 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmış, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 95’tir.),
- 15 adet el payımı patlayıcı imha edilmiş,
- yedi adet av tüfeği,
- 112 adet av tüfeği fişeği,
- iki adet bombaatar mühimmatı,
- el payımı patlayıcı maksadıyla hazırlanmış dört adet tüp,
- bir adet telsiz şarj cihazı,
- silah bakım malzemesi,
- üç adet gaz maskesi,
- 18 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği,
- bir adet pusula,
- bir adet dürbün,
- Çok miktarda ilk yardım malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Şırnak/Silopi’de, YDG-H gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüten ve bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen bir işbirlikçi şahıs, yakalanarak gözaltına alınmıştır.