BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.511,77
HABER /  GÜNCEL

Bozcaadalı Veli Dede’nin 'Domates Reçeli'yle sofralara yaz geldi

Bozcaada’nın lezzetlerinden, Rumların mirası geleneksel “Domates Reçeli”ni, Bozcaadalı Veli Dede kahvaltı sofralarına geliyor.

Abone ol

Bozcaada’nın lezzetlerinden, Rumların mirası geleneksel “Domates Reçeli”ni, Bozcaadalı Veli Dede kahvaltı sofralarına geliyor.

Bozcaada’da yüzyıllardır süregelen, ada kahvaltılarının olmazsa olmazı Domates Reçeli, İtalyan tipi küçük domateslerle geleneksel yöntemlerle kaynatılıyor. Bozcaadalı Veli Dede’nin diğer ürünlerinde olduğu gibi, reçellerde de hiçbir katkı maddesi bulunmuyor.

Bağcılık kültürünü korumayı misyon edinmiş, Bozcaada’nın çok çeşitli ürünleriyle doğal, lezzetli, sağlıklı ürünler hazırlayan yerel marka Bozcaadalı Veli Dede, adanın meşhur domates reçelinde de iddialı. Tamamen doğal üretilen minik lezzetli reçellik domateslerle yapılan reçelin tarifi basit, yapımı zahmetli. Rumlardan miras tarife göre, domatesler toplanıp, kabukları tek tek elle soyulduktan ve çekirdekleri de çıkartıldıktan sonra özel şerbette badem, vanilya, limon tuzu ve kristal şeker ile kaynatılıyor. Bozcaadalı Veli Dede’nin özellikle dikkat ettiği, domatesin doğru üretilmesi ve reçeli hazırlarken her adımda büyük itina gösterilmesi. 370 gr’lık özel kavanozlarda sunulan reçeller, açılmadan 1 sene saklanabiliyor.

Bozcaadalı Veli Dede, adanın meyve ve sebzelerini mutfağında pişirip reçellere dönüştürüyor. Ayrıca meyve suları, salçalar, şuruplar, ezmeler, kahvaltılık soslarla sofralara konuk oluyor.

Tüm Bozcaadalı Veli Dede ürünleri, Bozcaada’daki Dükkan’dan, gurme marketlerden ve online satış sayfasından satın alınabilir.

Bozcaadalı Veli Dede Hakkında:

Titizliği ve dürüstlüğüyle Bozcaada’da bilinen Veli Göztepe 1878’de doğmuş. Toprakla büyümüş, bağa, üzüme gönül vermiş. Üretmiş toprakla birlikte, kazanmış, büyütmüş, paylaşmış.

Veli Dede en iyi üzümü yetiştirmiş. Adanın en büyük tepesinden adını alan ailesiyle Göztepe Şarapları’nı üretmiş yıllarca. Çocuklarına öğretmiş başta üzüm, koruk, yaprağı ve toprakla, güneşle, elle, emekle yapılabilenleri, tadı.

Veli Dede'nin mirasını 7 nesildir korumuş Göztepe Ailesi. Şimdilerde torunun oğlu Yahya Göztepe geleneği koruyor. Günümüze taşıyor. Bozcaada’nın doğasından illham alıp, sağlıklı ve doğal ürünleri geleneksel yöntemlerle üretme ilkesiyle çalışıyor.

Artık Bozcaadalı Veli Dede, planlı üretimiyle Bozcaada’dan yola çıkan bir marka. Birbirinden lezzetli, doğal ürünleriyle önce raflarda yerini alıyor. Sofralar, mutfaklar ve iyi gıdadan keyif alan damakları donatıyor. Üzümleri, zeytini, çeşitli reçelleri, meyve suları, şurupları, zeytinyağı, salçaları ve Veli Dede’nin mutfağının tüm lezzetleri ile…