BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.429,26
HABER /  DÜNYA

Dev kargo uçağıyla 50 ton ağırlığında dolar ABD'den Rusya'ya taşındı

Rusya ile ABD arasında Ukrayna eksenli gerilimli açıklamalar sürerken Rus bankaları, ABD’deki hesaplarından nakit para çekti. Rus Merkez Bankası istatistiklerine göre ülkeye bir uçak dolusu Amerikan Doları getirildi.

Abone ol

Batılı ülkelerin, uluslararası Para transfer sistemi SWIFT’e erişimi engelleyeceği endişesiyle sadece geçen aralıkta Rusya’ya taşınan nakit miktarı 4 milyar 970 milyon doları buldu.

Rus basını, özel bankaların yurtdışındaki varlıklarını teminat göstererek ABD Merkez Bankası’ndan bu tutarı sipariş ettiğini yazdı.

Tek seferde 5 milyar dolarlık operasyon
Dövizin 100 dolarlık banknotlar şeklinde taşındığı düşünülürse, sevk edilen paranın toplam ağırlığı 50 ton olarak hesaplandı. Bu ağırlıkta bir yükün nakliyesi için dev bir kargo uçağına ihtiyaç var.

Kırım işgalinde de nakit taşınmıştı
Rus özel bankaları, 2014 yılında da Kırım’ın işgali sırasında benzer şekilde nakit stoklamış, o yılın mart-aralık döneminde ülkeye getirilen nakit miktarı 19 milyar dolar olmuştu.

Moskova'ya göre iddialar "isteri"
Öte yandan Batı ve Moskova arasında karşılık suçlamalar devam ediyor. ABD, Rusların gerçekte asker çekmediğini ve işgal tehdidinin sürdüğünü söylerken, Moskova iddiaları ‘isteri’ olarak niteleyerek “çekilmenin zaman aldığı” savunmasını yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden, “İşgal ihtimali hâlâ oldukça yüksek. Bunun gelecek birkaç günde olacağını hissediyorum” dedi. Rusya lideri Putin’le bir kez daha konuşmak gibi bir planı olmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’nın işgali haklı çıkarmak için Ukrayna’yı “sahte insansız hava aracı saldırısı” hatta “kimyasal saldırı”yla suçlayabileceğini belirtti. Blinken, Rusya’nın işgal hedefleri arasında başkent Kiev’in de bulunduğunu söyledi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
830 lirayı gören gram altın daha da artacak! İslam Memiş altında 2150 doları bekliyor
Foto Galeri 830 lirayı gören gram altın daha da artacak! İslam Memiş altında 2150 doları bekliyor Galeriye Gözat