BIST 9.882
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.449,64
HABER /  GÜNCEL

Dersim katliamını yapanı açıkladı?

Dersim Katliamı ile ilgili olarak Habertürk gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Son günlerin en çok tartışılan konularından biri olan Dersim Katliamı ile ilgili gazeteciler de art arda değerlendirmeler yaptı.

Gazeteciler.com'un haberine göre Habertürk gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'da Dersim Katliamı'na ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Altaylı'nın o açıklaması...

BU İŞİ YAPAN CHP DEĞİL DEVLETTEKİ İTTİHATÇILARDI

"Dersim'de vuralım kıralım yöntemi uygun görülüyor. Dönemin başbakanı Celal Bayar. Bayar bu yöntemi uygulayabilecek bir isim. Neden çünkü bu bir İttihatçı yönetemi... Bana sorarsanız bu işi yapanlar CHP içindeki İttihatçılar. Bayar kötü bir adam demiyorum. İttihatçı kafası olan bir adam. Sonra Bayar, Demokrat Parti'yi kurdu. Uzun dönem Cumhurbaşkanlığı yaptı. Bu iş CHP kafası ile ilgili değil. Bu işi yapan Devlet'ti."

BUGÜNKÜ CHP CAHİLLER PARTİSİ

Bugünkü CHP'yi savunmak için demiyorum bunları. Bugünkü CHP'nin dünyadan haberi yok da... Ben CHP'ye Cahiller Partisi diyorum. Çünkü olan bitenin, ne olduğunu anlamaktan acizler. Anlayabilenler de arkada duruyor.

DERSİM'DE YAPILANLAR DOĞRU DEĞİLDİ

Dersim bir devlet işidir. Yapılanın bir kısmı doğrudur. Ama 14 bine yakın insanın öldürülmesi ve en az o kadar insanın sürülmesi doğru değildir. Ama bunu yapan Türkiye Cumhuriyet devletidir.

AĞIR BİR SALAKLIK GÖSTERGESİ

Türkiye'de devlet düşmanı olan bir kesim var. Yaşamında radikal düşüncelere saplananlardan korkarım ben. Bunların dönekliği de çok acayip oluyor çünkü. İlla bir şeye inanamak zorunda. Şunu söylüyorum ben... Geçmişte eline aldığı iki tabanca ve duvara sürdüğü iki boyayla Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkacağına inanmış birileri bugün de her şeye inanabilir. Bu ağır bir salaklığın göstergesidir. O ağır salaklık, bugün de ortaya çıkabilir. Bunlar o günkü fikirlerinden vazgeçmezler.