BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.436,92
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Polislerden CHP'li vekile dava!

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'in, Büyükşehir Belediyesi'ne baskın düzenleyen polisler için söyledikleri başını derde soktu...

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'in, Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonla ilgili "Kapıyı sütçü değil, eşkiya çaldı" değerlendirmesi, emniyette tepkiye neden oldu.

Operasyona katılan polislerin, Yüksel aleyhine, hakaret ve tazminat davası açmak için harekete geçtikleri öğrenildi.

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, geçen Mayıs ayındaki operasyonda ele geçen dosyalar üzerinde bilirkişi incelemelerinin tamamlanması üzerine, salı günü, harekete geçmişti. İzmir, İstanbul, Hatay ve Ordu'da yapılan eş zamanlı baskınlarda, aralarında daire başkanları, genel sekreter yardımcısı, yönetmen, sendika temsilcisi, üyesi ve firma sahiplerinin de bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı. İlk aşamada, adliyeye sevkedilen 5 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Daha sonra adliyeye sevkedilen 39 zanlıdan 8'i tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı.

Operasyon çeşitli tepkilere neden olurken, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, "Bugün, sabah saat 06.00'da, İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının evlerine operasyon yapıldı. Kapıyı sütçü değil, eşkiya çaldı" diye değerlendirmede bulundu. Yüksel'in bu değerlendirmesi, emniyet teşkilatında üzüntüye neden olurken, operasyona katılan polislerin, bireysel olarak, Yüksel aleyhine, hakaret ve tazminat davası açmak için harekete geçtikleri öğrenildi.

YANLIŞ ANLAŞILDIM

Yüksel de, gerçek anlamda "Eşkiya" demek istemediğini, kelimeyi edebi olarak kullandığını, anlayışı eleştirdiğini dile getirdi.