BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.504,62
HABER /  GÜNCEL

Pakistan'dan NATO saldırısına tepki

Cumartesi günü 28 Pakistanlı askerin ölümüyle sonuçlanan saldırıya Pakistan'dan açılan ateşin sebep olduğu yolundaki haberlere İslamabad tepki gösterdi.

Abone ol

Pakistan ordusu, Cumartesi günü düzenlenen NATO saldırısını, kendileri tarafından NATO askerlerine ateş açılmasının tetiklediği yolundaki haberleri yalanladı.

NATO helikopterlerinin Afganistan sınırındaki bir karakola önceki gün sabaha karşı düzenlediği saldırıda 28 Pakistan askeri ölmüştü.

Pakistan ordu sözcüsü Tümgeneral Athar Abbas yaptığı açıklamada bunun doğru olmadığını savundu.

Athar Abbas BBC'ye verdiği mülakatta Amerikalı yetkililerin üzüntü duydukları şeklindeki açıklamaların yeterli olmadığını, Pakistan yönetiminin bu saldırılara daha uygun bir tepki vereceğini bildirdi.

Pakistanlı yetkililer gelecek ay Bonn'da yapılacak ve Afgan krizine çözüm yollarının aranacağı konferansta ülkenin temsil düzeyinin düşürülmesinin görüşüldüğüne, ancak bunun henüz bir karara bağlanmadığına dikkat çekiyor.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı da sert ifadeler içeren bir yazılı açıklama yaparak saldırıların sadece Pakistan'ın egemenlik haklarının değil, Afganistan'daki uluslararası gücün yetkisinin de ihlali olduğunu savundu.

Bu arada Pakistan'da devlete bağlı televizyon kanalları, Cumartesi günkü saldırıda ölen askerlerin cenazelerini gösteren görüntüler eşliğinde vatansever şarkılar yayınladı.

Batılı bir yetkili ve Afgan güvenlik güçlerinin üst düzey bir sorumlusu, dün yaptıkları açıklamada, NATO'nun hava saldırısında 28 Pakistanlı askerin ölmesinden önce Pakistan sınırından ateş açıldığını öne sürmüştü.