BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.477,63
HABER /  GÜNCEL

NBA'de maç takvimi netleşti

NBA'de lokavta son verilmesi konusunda anlaşmaya varılmasının ardından yeni sezonun maç takvimi de belirginleşti.

Abone ol

NBA'in açıklamasına göre, oyuncular sendikası ve takım sahipleri arasında toplu iş sözleşmesinin imzalanmasından sonra başlayacak yeni sezonda, final haziran ayı sonunda oynanacak.

Anlaşmada öngörüldüğü gibi bu sezonun 25 Aralık'ta başlaması halinde, normalde haziran ortasında sona eren NBA play-offlarının, 26 Haziran'da bitebileceği belirtiliyor.

Anlaşmanın imzalanması halinde, 2011-2012'de normal sezon 26 Nisan'da sona erecek ve play-off'lar 28 Nisan'da başlayacak. Normal sezonda her takım 66 maç yapacak. Takımlar kendi konferanslarındaki takımlarla 48, diğer konferanstaki takımlarla 18 maç yapacak.

2011-2012 sezonunda daha önceki sezonlarda olmayan bir uygulamaya gidilecek ve normal sezonda, her takım en az bir kez olmak üzere 3 gün üst üste maç yapacak.

Takvimle ilgili bazı değişikliklerin ise anlaşmanın resmileşmesinden sonra kesinlik kazanacağı belirtiliyor. Takvimin hem sendika hem de takım sahipleri tarafından onaylanması gerekiyor.

NBA'de özellikle oyuncu maaşları ve NBA gelirlerinin paylaşılması konusunda takım sahipleriyle oyuncular arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 1 Temmuz'da lokavta gidilmişti. Görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine kasım ayındaki 221 maçın tamamı iptal edilmişti.
Taraflar, önceki gün lokavtın sona ermesi konusunda sözlü anlaşmaya varmıştı