BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,98
HABER /  GÜNCEL

Teslim olan PKK'lıdan tuhaf açıklama

Babasının katilini bulmak için dağa çıkan PKK'Lı teslim oldu

Abone ol

Suriye'den Türkiye'ye geçen PKK'lı 24 yaşındaki F.A, jandarmaya teslim oldu. Babasının katilini bulmak için dağa çıktığını belirten A,'ın, yapı olarak insan öldürülmesine karşı olduğu için teslim olduğunu söylediği kaydedildi.

Kilis'in Suriye sınırındaki Çerçili Köyü'nden jandarmayı arayan F.A, PKK'lı olduğunu belirterek teslim olmak istediğini bildirdi. Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak istediğini de belirten PKK'lı, jandarma tarafından teslim alındı. İl Jandarma Komutanlığı'nda sorguya alınan F. A.'ın ifadesinde, babasının katilini bulmak için dağa çıktığını söylediği belirtildi. A.'ın ifadesinde şöyle dediği kaydredildi:

"1994 yılında İstanbul'da babam F, A. öldürüldü. Yıllarca babamın kim tarafından öldürüldüğünü öğrenmek için çalıştık. Dicle Üniversitesi'nde okurken, bana babamın katilini örgütün bileceğini söylemeleri üzerine, ideolojik olarak tasvip etmeme rağmen 2008 yılında Haftanin kampına katıldım. Burada kısa bir siyasi eğitim aldıktan sonra Kandil'e gittim. Burada siyasi eğitim aldım. Yapı gereği insan öldürülmesine karşıyım. Örgütü, yaptıkları katliamları tasvip etmediğim için Suriye'den Türkiye'ye gelerek teslim oldum. Çok pişmanım."

Diyarbakırlı olduğu ve ailesinin ekonomik sorunu da olmadığı öğrenilen A., ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi