BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.427,59
HABER /  GÜNCEL

Maç esnasında kalbi durdu!

Osmaniye'de bir lig müsabakası sırasında amatör futbolcunun kalbi durdu. Hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Abone ol

İlk müdahalenin ardından Osmaniye Devlet Hastanesine kaldırılan sporcunun, kalbi ambulansta tekrar durdu. Tekrar müdahale edilen genç kalecinin hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

1. Amatör Lig 5.hafta maçında Bahçe Esnafspor takımı ile lig maçı yapmak üzere Bahçe ilçesi şehir stadyumuna giden Osmaniyegücüspor takımının kalecisi Halil İbrahim Almak'ın maç esnasında kalbi durdu.

Hakem Cankurt Büyüköztürk'ün yönettiği ve ev sahibi takımın 2-1 üstünlüğü ile devam eden karşılaşmada Osmaniyegücü kalecisi Halil İbrahim Almak (18) rakip takımın atağında topu göğsüyle durdurarak eline aldı. Topu takım arkadaşlarına atmak üzere degaj yapan kaleci hemen ardından yere yığıldı. Karşılaşmayı durduran orta hakem saha kenarında bulunan sağlık görevlisini çağırdı. Dilinin boğazına kaçtığını fark eden sağlık görevlisi genç futbolcuya ilk müdahaleyi yaptı. Kalbinin durduğu anlaşılan kaleci daha sonra Bahçe Devlet Hastanesine kaldırıldı. Doktorların 30 dakika süren müdahalesi ile kalbi tekrar çalıştırılan Almak'ın kalbi Osmaniye Devlet Hastanesine kaldırılırken yolda ambulans içerisinde tekrar durdu. 112 görevlisi doktorun müdahalede bulunduğu genç futbolcu devlet hastanesine yetiştirildi.

Kalbi iki kez duran genç futbolcunun oksijen gitmemesinden dolayı beyinde hasar oluşabileceği üzerinde duran doktorlar Halil İbrahim Almak'ı yoğun bakıma aldı.

Bu güne kadar herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan ve iki yıldan bu yana da amatör ligde top koşturduğu sporcunun ailesinde de herhangi bir rahatsızlık bulunmadığı öğrenildi.

Yoğun bakımda solunum cihazına bağlı olarak bulunan genç kalecinin Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencisi olduğu bildirildi.