BIST 9.771
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,63
HABER /  GÜNCEL

Lisedeki tatbikat faciaya döndü!

Bitlis'de bir lisenin bahçesinde yapılan yangın tatbikatı sırasında yakılan ateşin sönmesi üzerine yeniden alevlendirmek için tiner dökülünce patlama meydana geldi...

Abone ol

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bir lisenin bahçesinde yapılan yangın tatbikatı sırasında yakılan ateşin sönmesi üzerine yeniden alevlendirmek için tiner dökülünce patlama meydana geldi.

Olayda 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı.

Olay, bugün saat 14.15 sıralarında Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde bulunan Çok Programlı Lisese'nin okul bahçesinde meydana geldi. Öğrencilere yangına müdahalenin öğretilmesi için tatbikat yapıldı. Bunun içinde okulun bahçesine odun toplanarak ateş yakıldı. Ancak tatbikat için kullanılan ateşin alevleri sönüp közleşince çevrede bulunan bir kişi tarafından ateşin üzerine tinel döküldü. Bu sırada da patlama meydana geldi. Patlamada etrafa saçılan ateş parçaları çevrede bulunan öğrencilerin elbiselerini tutuşturdu. Bir anda alevler içerisinde kalan öğrenciler, öğretmenler ve arkadaşlarının müdahalesi ile söndürülürken, olayda 2'si ağır olmak üzere 11 öğrenci yaralandı.Yaralı öğrenciler olay yerine çağrılan ambulanslarla önce Ahlat Devlet Hastanesi'ne ardından da Bitlis ve Diyarbakır'a sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bitlis'in Ahlat İlçesi'ndeki yangın tatbikatında yaralanan öğrencilerle ilgili açıklama yapan Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, gerekli tedbirler alınmadığı için soruşturma başlattıklarını söyledi. Korkmaz, durumu ağır olan 2 öğrencinin Batman'a sevk edildiğini açıkladı.

Yangın tatbikatının okulun bahçesinde öğretmenler ve öğrenciler tarafından yapıldığını ifade eden Korkmaz, "Ateşi yakmak için yanlarında bulunan parlayıcı maddeyi kullanıyorlar. Ateşe dökülünce de parlama meydana geliyor. Bu olay sırasında 2'si ağır 7 öğrenci yaralanıyor. 4'ü ayakta diğerleri de hastanede. Durumu ağır olan 2 öğrenci de önce Bitlis, ardından da Batman'a sevk edildi" dedi.