BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Dereliye tehdit yağmuru

"Son 1 ay içinde 100 ölüm tehdidi aldım" diyen Selçuk Dereli, hakemleri eleştirenlere tepki gösterdi...

Abone ol

Faal Futbol Hakemleri Derneği Başkanı Selçuk Dereli, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından Konya'da düzenlenen, ''Mevlana Felsefesi ve Fair Play Paneli''nde yaptığı konuşmasına, ''Konya'ya, toplumun hoşgörüsüzlüğünü Mevlana'ya şikayet etmeye geldim'' diyerek başladı.

Hakemler olarak kendilerini ve yaptıkları hataları futboldan anlayan yetkin kişilerin eleştirebileceğini, ancak bilgisizce hakem eleştirilerini kabul etmediklerini vurgulayan Dereli, ''Televizyon programlarında bazı hakem eskilerinin yaptığı ölçüsüz değerlendirmeler, biz hakemleri zor durumda bırakıyor'' dedi.

''VİCDANSIZCA YORUMLAR BİZİ ÜZMEKTEDİR''
''(Hakem maçı satmıştır) diyemezsiniz, hiç kimsenin buna hakkı yok'' diyen Dereli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Böyle davranan hakem olursa biz zaten onunla çalışmayız. Maçı satan bir hakem arkadaşımız olduğuna da inanmıyorum. Televizyonlarda bazı kişiler yaptıkları yorumlarda senaryo yazıyorlar. Senaryoları tutarsa tutturmuş oluyorlar, söyledikleri çıkmaz ise çok zor durumda kalmıyorlar, çünkü toplumda pek çoğumuz çabuk unutuyoruz.

Konya'ya gelirken olumsuz bir tablo çizme düşüncesinde olmadığını, ancak bu sorunlara değinmeden geçemediğini ifade eden Dereli, ''Son bir ay içinde 100 ölüm tehdidi aldım. Ülkemizde futbol ortamını bu hale getirenler kesinlikle hakemlerimiz değildir. Hakemlere saygı duymak ve onları en saygın yere koymak zorundayız'' diye konuştu.

Panel, konuşmacılara günün anısına plaket verilmesiyle sona erdi.