BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Trabzonsporun UEFA inadı

Tarihinin en başarısız sezonunu geçiren Trabzonspor, aldığı sonuçlarla UEFA Kupası'na katılma inadını sürdürüyor.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'in ilk yarısında tarihinin en başarısız sezonunu geçiren Trabzonspor, ikinci yarıda aldığı sonuçlarla UEFA Kupası'na katılma inadını sürdürüyor.

Ligin 18. haftasında 20 puanla 14. sırada yer alan ve puan olarak da düşme hattının hemen üzerinde bulunan bordo-mavililer, ikinci yarıdaki başarısıyla 4. sıraya kadar yükselerek UEFA Kupası'na katılma hedefinde iddialı duruma geldi.

Trabzonspor, yerini koruması, Fortis Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş'ın da ligi üçüncü bitirmesi halinde UEFA Kupası'na katılma hakkı elde edecek. Karadeniz ekibinin gözü son 2 haftada Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki lig ikinciliği yarışında olacak.

BATUROĞLU: ''KARŞILIĞINI ALMAK İSTİYORUZ''
Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı İbrahim Baturoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe maçında sezonun en iyi futbollarından birini oynadıklarını belirterek, ''Galibiyetle sonuçlanması gereken bir maçı son dakikalarda yediğimiz bir gol ile beraberlikle bitirmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ligin ilk yarısında başarısız dönem sonrasında ikinci yarı iyi bir çıkış yakaladık ve ligde ikinci yarının en başarılı takımlarındanız. Bunun karşılığını da UEFA Kupası'na katılarak almak istiyoruz'' dedi.

Baturoğlu, UEFA Kupası'na katılabilmek için ligdeki yerlerini korumaları gerektiğini ifade ederek, ''Beşiktaş da ligi üçüncü sırada bitirmeli. Biz kalan 2 maçımızdan 6 puan ile ayrıldıktan sonra bizi ilgilendiren diğer maçların sonuçlarına bakacağız. UEFA Kupası'na katılacağımıza inancımız tam'' diye konuştu.