BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Derbiyi kim kazanır?

Her iki takımın da artıları ve eksileri var. Mustafa Denizli iki takımı tarttı

Abone ol

Milli takımlar eski teknik direktörü Mustafa Denizli, dev derbide Beşiktaş'ın daha şanslı olduğunu öne sürdü.

Fenerbahçe sonuca, hücumuyla değil, savunmasıyla gidiyor. Bu Beşiktaş için avantaj... Ayrıca Beşiktaş'ın hücumcuları Fenerbahçe'den daha yetenekli.

Lugano ve Edu ikilisi üzerinde iş yapabilecek çabukluğa sahipler - Beşiktaş'ın, Fenerbahçe'ye karşı avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Avantajı; Fenerbahçe hücum etkinliğini oluşturamıyor. Oyun sistemi ve kullandığı futbolcular çok fazla pozisyon üretemiyor. Ürettiklerini de yüzde olarak düşük kullanıyorlar. Zaten Fenerbahçe'nin bu yılki başarılı dediğiniz oyunlarına bakacak olursak tek farklı kazandığı, hatta gol yemeden tek farklı kazandığı maçlardır. Yani Fenerbahçe sonuca, hücumuyla değil, savunmasıyla gidiyor. Tabii ki bu Beşiktaş için avantaj... Bir diğeri de, Beşiktaş'ın hücumcuları bireysel olarak Fenerbahçe'den daha yetenekli. Fenerbahçe'nin Lugano ve Edu ikilisi üzerinde iş yapabilecek çabukluğa sahipler.

- Kartal oyun kurgusunu defansif mi oturtmalı? Ricardinho ile Delgado yan yana oynamalı mı? Adam markajı mı, alan markajı mı yapılmalı?

Beşiktaş'ın bu yapısı içerisinde, dışarıda oynayacağı bir derbide Rico ile Delgado'yu birlikte kullanacağını hiç zannetmiyorum. Eğer oyunu da defansif ağırlıklı belirlerse bu, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ın üzerine gitmesi demektir. Siyah-beyazlılar, böyle bir oyun şekliyle oynarlarsa Kadıköy'den çıkamazlar. Öyle birşey yapacağını hiç sanmıyorum. Adam markajı ancak çok belli bölgelerde, takımın değil sadece bir kişinin üstlenebileceği görev şeklidir. Yani onu da adam markajı olarak kabullenmek doğru değil. Kime karşı? Alex'in dışında bu tür markaj anlayışına girecek futbolcu yapısı yok zaten Fenerbahçe'de... Tamamen alan savunması üzerine kurulur diye düşünüyorum.

Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında yine sistemini bozmayıp, üçlü forvet oynayacak gibi görünüyor. Bu hücum hattında Higuain'e yer var mı?

Higuain'e, Beşiktaş'ta devamlı yer olduğu kanaatindeyim. Ama şu anda Beşiktaş'ın oynadığı sistem içerisinde Higuain'e yer bulunamıyor. Yani, hücumdaki etkin futbolcuları kullanmak için sistem zaman zaman değişikliğe uğrayabilir.

- Beşiktaş'ın, Fenerbahçe'nin hangi yönlerine dikkat etmesi gerekir?

Fenerbahçe büyük ölçüde Beşiktaş'ın sağ kanadı üzerine kurgusunu yapacak. Tahmin ediyorum, ilerleyen dönem içerisinde de Colin Kazım'ı ters kanada zorlayacak. Şu anda Fenerbahçe'nin Beşiktaş'a karşı üstün gibi gözüken bölgesi, Carlos ve Vederson ile kullandığı sol tarafı. Onun dışında Alex'in fizik gücünden ne kadar istifade edebilecek onu bilemiyoruz tabii. İyi bir Alex de etkinlik yaratabilir. Ama iki takımın yapısına baktığımda Beşiktaş, hücum üstünlüğü daha etkin bir takım olarak gözüküyor.