BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türk solu cenazede buluştu

Erdal İnönü'nün cenazesi Meclis'e geldiğinde, Türk solunun tüm isimleri oradaydı...

Abone ol

Tedavi gördüğü ABD'de hayatını kaybeden Eski Başbakan Yardımcısı ve SHP Genel Başkanı Erdal İnönü için TBMM'de terön düzenledi. Törene siyasetin sağında ve solunda görev yapan çok sayıda siyasetçi katıldı.

İnönü için Meclis'te düzenlenen törene 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Başbakanlardan Tansu Çiller, TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM Başkanı Güldal Mumcu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanları Mehmet Şimşek, Said Yazıcıoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SP Genel Başkanı Recai Kutan, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler ve ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras katıldı.

CHP'de Baykal'a karşı genel başkanlığa adaylığını açıklayan Samsun Milletvekili Haluk Koç ve kendisini destekleyen milletvekilleri ile birlikte törene katıldı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül törende katıldı. Törene eski TBMM Başkanı Mustafa Kalemli, eski bakanlardan İstemihan Talay, Mehmet Moğultay, Seyfi Oktay, Necmettin Cevheri eski siyasetçiler de katıldı.

İnönü'nün eşi Sevinç İnönü ve kız kardeşi Özden Toker tören alanına eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin'le birlikte geldi.

İnönü'nün GATA'dan getirilen naaşı polisler tarafından katafalka konduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu. Ambulansa kadar polisler tarafından İnönü'nün naaşı taşındı.

Bu esnada protokolde bulunanlarda ambulansa kadar yürüdü. İnönü'nün eşi Sevinç İnönü ve kardeşi Özden Toker, naaş ambulansa konulduktan sonra taziyeleri kabul etti.

İnönü'nün fotoğrafını kardeşi Ömer İnönü'nün torunu Münci İnönü taşıdı.