BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.409,14
HABER /  POLİTİKA

Erdal İnönüyü uğurluyoruz

İlk tören Meclis'te yapıldı. İnönü'nün naaşı Pembe Köşk'te ziyarete açılıyor.

Abone ol

Aslan sosyal demakrot Erdal İnönü için törenler düzenleniyor. İnönü için ilk tören TBMM'de yapıldı. Pembe Köşk'e getirilen İnönü'nün naaşı saat 14.00'ten itibaren halkın ziyaretine açılıyor.

Tedavi gördüğü ABD’de yaşamını yitiren eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal İnönü için TBMM’de devlet töreni düzenlendi. Meclis, sabah saatlerinden itibaren törene katılmak için gelenlerin akınına uğradı. Vatandaşların alınmadığı tören, çok sayıda eski siyasetçiyi de buluşturdu. 

Törene, Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü, kızkardeşi Özden Toker, yeğenleri Gülsün Bilgehan ve Hayri İnönü ile diğer yakınları, TBMM Başkanı Köksal Toptan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Savunma Bakanı Vecdi GÖnül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ve Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan katıldı.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller ve Yıldırım Akbulut, eski TBMM Başkanlarından Mustafa Kalemli ve Hikmet Çetin, çok sayıda eski siyasetçinin yanı sıra AK Parti, CHP, MHP, DSP ve DTP milletvekilleri de törende hazır bulundu.

SEZER ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Tören başlamadan önce Meclise gelen 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, platformda yerini almaya giderken cenazeye katılanların yoğun alkışlarıyla karşılandı. Sevinç İnönü ve Özden Toker’e başsağlığı dileklerini ileten Sezer, törenden ayrılırken de alkışlandı.

9. Cumhurbaşkanı Demirel ile tören başlarken Meclise gelen CHP Lideri Baykal da törene katılanlar tarafından alkışlandı. Bir grup eski DYP milletvekili ile gelen Çiller de İnönü ailesine başsağlığı diledikten sonra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in yanında yerini aldı.

Erdal İnönü’nün bayrağa sarılı cenazesi, GATA’dan alındıktan sonra Meclis’e getirildi. Cenaze, tören kıtası tarafından platforma konurken, özgeçmişi okundu. Saygı duruşunun ardından, cenaze yürüyüşü yapıldı.

Sevinç İnönü ve Özden Toker; Meclis Başkanı Toptan, eski Cumhurbaşkanları Demirel ve Sezer, CHP Lideri Baykal ile eski Başbakan Çiller kortejin önünde birlikte yürüdü.

Törende İnönü’nün portresini, ağabeyi Ömer İnönü’nün torunu Münci İnönü taşıdı. Cenazenin ambulansa konulup TBMM’den ayrılmasının ardından İnönü ailesi, törene katılanların taziyelerini kabul etti.

Çok sayıda milletvekili ve eski siyasetçi, Sevinç İnönü, Özden Toker, Gülsün Bilgehan ve diğer aile bireylerine başsağlığı dileklerini iletti.

Tören dolayısıyla Meclis’in ana giriş merdivenleri tümüyle dolarken, basının da ilgisi yoğun oldu.

Öte yandan, Sivas’ın Şarkışla ilçesinden gelen bir grup, Erdal İnönü’nün halı üzerine işlenmiş portresini taşıdı.