BIST 10.878
DOLAR 32,18
EURO 34,90
ALTIN 2.490,14
HABER /  POLİTİKA

Tansu Çiller Ağarı çizdi

DP'de kongre tarihine az kaldı. Çiller aday profilini çizdi. İki mesajı var.

Abone ol

DP'de kulisler hareketlendi. 4. Olağanüstü Büyük Kongresi  17-18 Kasım’da yapılacak . Adaylar ortada yok ama bir tarif var. Hem de eski genel başkanları Tansu Çiller'den..

. Peki ama nasıl?  Tercüman'dan Caner Soner Göksel’e konuşan Çiller'in bu tarifini Hürriyet yazarı Yalçın Bayer köşesinde gündeme getirdi.

Buna göre iki önemli mesaj vermiş. En çarpıcı olanı üstü kapalı olarak "Ağar'ı unutun yeni aday bulun" demesi oldu. Adayın partinin havasını soluyan birisi olması ve eski isimlerle yola çıkılmasın mesajı verilmiş.

İşte Çiller'in aday tarifi:

1- "Siyaset ve ekonomi içte ve dışta büyük bir değişim yapıyor. Bu değişikliklere çözüm üretebilecek genç bir arkadaşa destek vermeliyiz. Ben parti içinde, büyük şehirlerde il başkanlığı yapmış, köklü bir geleneğe sahip bu partinin kokusu ile büyümüş olanların aday olmasını isterim" diyerek, genel başkan profilini çizmiş.

2- "Bugün gecekondu üzerine ikinci katı ilave etmeye gerek yok. Gökdelen yapmak mecburiyetindeyiz" diyerek geçen 5 yıllık süreçteki hataların yinelenmemesi gerektiğini vurguluyor.

Özetle, kongreye eskiyi unutarak yeni bir adayla çıkın demek istiyor.
Çiller’in bu çıkışı ile gösterdiği ’adres’ kimdir ve buna eskiler ne diyecektir?