BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Hedef teröristlerin içine sızmak

FBI'a zor bir görev verildi. Teröristlerin hücresine sızacaklar. Sızdılar da. Ama...

Abone ol Krallık
(The Kingdom)

Yönetmen:
Peter Berg
Oyuncular:Jason Bateman, Jamie Foxx, Jennifer Garner ...
Tür: Dram - Gerilim
Süre: 110 Dk.
Yapım Yılı: 2007

Konu: Riyad’daki terörist saldırının çok sayıda masum Amerikalı sivilin hayatına mal olmasının ardından harekete geçen FBI yetkilileri, bu saldırının sorumlularını ele geçirmek ve rakip istihbarat ajanlarıyla mücadele edebilmek için bu ülkeye özel bir ajanlar ekibi gönderme kararı alırlar. Seçkin ajanlar grubunu yönetmekle görevli olan Özel Ajan Ronald Fluery (Jamie Foxx) hayatının en zor göreviyle karşı karşıyadır.

Fluery, bir haftaya kalmadan terörist hücresinin içine sızarak onu çökerteceğinden emindir. Ancak Suudi Arabistan’a varınca kendilerini çok farklı bir kültür, olağanüstü hava sıcaklığı ve politikanın kirli labirentlerinde tuzağa düşmüş bulurlar.

Sıfır Dediğimde
(Sıfır Dediğimde)

Yönetmen:
Gökhan Yorgancıgil
Oyuncular:Damla Tokel, Görkem Yeltan, Oktay Kaynarca...
Tür: Dram - Gizem - Psikolojik
Süre: 98 Dk.
Yapım Yılı: 2007

Konu: Aslı, Güzel Sanatlar Fakültesinde Resim bölümünde son sınıf öğrencisidir. Okulun sonlarına doğru birgün, çok sevdiği bir hocasından antika değerinde eski tarihli orijinal bir kitap ödünç alır. Kitabın da içinde olduğu çantasını o gün kaybeder. Ancak çantasını nerede ve nasıl kaybetmiş olabileceği hakkında en ufak birşey hatırlamamaktadır.

En yakın arkadaşı, Nevin, kitabı nasıl kaybettiğini hatırlamaya çalışırken gittikçe bunalıma sürüklenen Aslı’yı bir psikiyatriste götürür. Psikiyatrist, Aslı’yı görür görmez teşhisini yapar: Dissosiyatif Amnezi. Ve bu tanıya en iyi cevap veren tedaviyi uygulamak ister. Hipnoz… Aslı başlangıçta çekinse de hipnoz olmayı kabul eder. Melih, böylece Aslı’yı hipnoz seansı içinde, kitabı kaybettiği güne geri gönderir.

Aslı o gün yaşadıklarını, zihninde tekrar yaşar. Yaşadıklarını gördüğünde dehşet içinde kalan Aslı, aceleyle uyandırılır.

Irina Palm
(Irina Palm)

Yönetmen:
Sam Garbaski
Oyuncular:Marianne Faithfull, Miki Manojlovic, Kevin Bishop...
Tür: Dram
Yapım Yılı: 2007

Konu: Orta yaşlı Maggie torununun hayatını kurtaracak tedavi için gerekli olan parayı bulmak zorundadır. Bütün maddi kaynakları tükenen Maggie, tek oğlu Tom ve karısı Sarah’ ın azalan umutlarını ayakta tutmak için elinde geleni yapar. “Hostes aranıyor” ilanı gözüne iliştiğinde ise kendini bir seks kulübünde bulur. İşin içeriği ise saygın, orta sınıf bir kadın için oldukça şaşırtıcıdır.

Çekingen Maggie için seks dünyasındaki bu başlangıç oldukça zordur. İşveren Miki işine bağlı Maggie’ yi arzulanan ve iyi kazanan “Irina Palm” a dönüştürür.

3:10 Yuma
(3:10 Yuma)

Yönetmen:
James Mangold
Oyuncular:Russell Crowe , Christian Bale , Ben Foster...
Tür: Western
Süre: 117 Dk.
Yapım Yılı: 2007

Konu: Kanun kaçağı Wade yakaladığında Evans, bu azılı katili mahkemeye götüremeye gönüllü olur. 3:10 Yuma trenine canlı olarak teslim etmek üzere hareket ettiklerinde, Evans ve Wade birbirlerine saygı duymaya başlarlar. Ancak, Wade’in çetesi ve her köşede bekleyen tehlikeler yüzünden, yolculuk kaderlerine doğru bir göreve dönüşür

Dikkat Şehvet
(Lust Caution)

Yönetmen:
Ang Lee
Oyuncular:Joan Chen, Tony Leung Chiu Wai, Chih-ying Chu...
Tür: Dram-Romantik-Savaş
Süre: 157 Dk.
Yapım Yılı: 2007

Konu: Asya sinemasının baş tacı olarak kabul edilen Tony Leung, karısının genç ve güzel arkadaşına aşık olan güçlü bir devlet adamıdır. Aralarında yaşanan ilişki, tutku dolu bir aşk ruletine dönüşür. Cinayet ise aşklarını kanıtlamanın tek yolu olacaktır.