BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

LC Waikikiye büyük iftira

Akıl almaz bir iftira atıldı. Bu iftiraya kananlar mail zinciri ile protesto başlattı. Nedeni de...

Abone ol

Terör ortamını fırsat bilenler bazı kurumların itibarını sarsmak için interneti kötü emellerine alet etmekten çekinmiyor.

LC Waikiki firması internet ortamında iftira e-mailleri yayanlar hakkında yasal işlem başlattı.

LC Waikiki (LCW) markasının Leyla Zana'ya satıldığı ve boykot edilmesi yolunda çirkin mailler internette yayıldı. Mailller öylesine yayıldı ki iş çığrından çıktı ve firmaya zarar vermeye başladı..

Firma http://www.lcwaikiki.com/index.php/tr internet sitesinde kamuoyuna duyuru yaptı. Tema Holding imzalı duyuruda şunlar belirtildi:

"Son günlerde internette dolaşan bazı e-postalarda ve mesaj programlarında LC Waikiki markasını satıldığı yönünde bir iddia yer almaktadır.

"Şirketimizin itibarını sarsmaya ve başarısını gölgelemeye yönelik bu iddianın asılsız olduğunu, yayınlayan ve dağıtanlar hakkında yasal işlem başlatıldığını kamuoyuna duyuruyoruz"  Firnma ayrıca siteye LCW hakkında tanıtım videosu koydu..

Vergide 56. sırada
Kurumlar Vergisi'nde Türkiye 56'ncısı, İstanbul'da ise ilk 20'nin içinde. Tema Holding'in ortaklarından Vahap Küçük geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda 70 bin çocuğu tepeden tırnağa giydirdi.

9 bin kişiyi istihdam ediyor
Malatya'da, Safranbolu'da, Adapazarı'nda, İstanbul'da, Çerkezköy'de, Mısır ve Bangladeş'teki fabrikalarında 9 bin kişiyi istihdam ediyor ve yılda 130 milyon dolarlık ihracat yapıyor.

Fransızlardan satın alındı
Vahap Küçük Fransızlar'dan 1997 yılında satın aldı. Bir Türk işadamı tarafından satın alınan tek Fransız markası LC Waikiki.

Timbirland, Marks and Spencer ve Top Shop gibi markalara üretim de yapan Tema Grubu 2007 yılı perakende cirosunu 500 milyon dolar, toplam cirosu da 700 milyon dolar. Grubun Türkiye genelinde toplam 180 mağazası bulunuyor.