BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.397,29
HABER /  DÜNYA

Depremden şok eden kareler

Şili'nin orta kesiminde meydana gelen 8.8 büyüklüğündeki 50 yılın en şiddetli depreminde, güvenlik kameraları 1.5 dakika süren sarsıntıyı kaydetti.

Abone ol

 Ölü sayısı 700'ü geçti, çöken bir binada ise 100 kişi mahsur. Depremin ardından Pasifik havzasında verilen tsunami alarmı kaldırıldı. Dalgalar Hawaii, Japonya ve Rusya'ya ulaştı, ancak bir hasara neden olmadı.

Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet, depremde ölenlerinin sayısının 708'e yükseldiğini açıkladı.Devlet Başkanı, düzenlediği basın toplantısında, 8,8 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen Maule ve Biobio bölgelerinde "istisnai durum" uygulanmasına karar verildiğini de belirterek, depremin vurduğu yerlerde halka gıda yardımı dağıtılmasına başlanacağını duyurdu.Bu arada, depremin ardından kapatılan Santiago uluslarası havaalanına seferlerin başladığı bildirildi.

Devlet televizyonundan yapılan açıklamada, ülkenin en büyük havayolu olan LAN'a ait uçakların havaalanına iniş yapmaya başladığı duyuruldu.Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Latin Amerika turu çerçevesinde Şili'ye yapacağı ziyaret planında bir değişiklik olmadığı bildirildi.

Dışişleri bakanlığından bir yetkili, "Planlandığı gibi Şili'ye gideceğiz ancak oradaki programımızda değişiklik yapabiliriz" dedi. Yerel televizyonlar başkent Santiago'nun merkezindeki tarihi binaların zarar gördüğünü duyururken, Italia 1 kanalı başkent Santiago'daki güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüleri yayınlarken sallantının 1.5 dakika sürdüğünü vurguladı.