BIST 10.320
DOLAR 32,29
EURO 35,18
ALTIN 2.466,09
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Üçüncü mezar yeri lüks sayıldı

Ankara`nın Şereflikoçhisar Belediye Meclisi, mezarlık yerini lüks saydı.

Abone ol

Bundan böyle, üçüncü mezarlık yeri talep edenler bin lira ödeyecek.
Yılın ilk meclis toplantısını yapan Şereflikoçhisar Belediyesi bir ilke imza attı.

Görüşülmek üzere Meclise getirilen `birden fazla mezarlık yerinin talep edilmesi meselesi`ni görüşen meclis üyeleri, konuyu görüşerek karara bağladı. Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ`un Meclise getirdiği, `boş mezarlık yerinin ücretlendirilmesi` meselesine Meclis üyeleri de destek verdi. Altuğ, mezarlık alanında çok boş yer olduğunu, ancak birden fazla boş mezar yeri tahsisi yapıldığında mezar koyulacak yerin olmadığını belirtti. Altuğ, bunu da bir kişinin birden çok yer parseli yapmasından kaynaklandığını ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Altuğ, `Şu an için bir parsel boş mezar yeri 62 lira. Ancak çoğu kişi birden çok boş mezar yeri alıyor. Mezarlık alanda çok boş yer olduğu halde mezar koyacak yer yok. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Burada amaç para kazanmak değil, israfın önüne geçmektir.` diye konuştu.
Belediye başkanının önerisini gündeme alan Meclis üyeleri, konu üzerinde hemfikir kalarak, ilçe mezarlığından birden fazla mezar yeri talep edenler için mezar yeri ücreti belirledi. Üçüncü ve sonraki kişiler için alınan boş mezar yerlerinin tamamen lükse kaçtığını söyleyen Meclis üyeleri, bunun caydırıcı olması için üçüncü mezar için astronomik bir fiyat belirledi.


Buna göre; şehir mezarlığındaki bir parselin fiyatı 62 lira, ikinci parsel için iki katı, üçüncü ve sonraki parsellerin fiyatı ise bin lira olarak karara bağlandı.