BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,09
ALTIN 2.466,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çoçuk buluşmaları devam ediyor

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi’nde çocuklarla yazarlar buluşmaya devam ediyor.

Abone ol

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi’nde çocuklarla yazarlar buluşmaya devam ediyor. “Kırmızı Sedir Söyleşileri”nin şubat ayı son konuğu Aret Vartanyan’dı. Yazarla çocuklar bir nefeste İstanbul’u gezdi, sohbet etti.


“2010 Beyoğlu Çocuk Buluşmaları”nın çocuklar tarafından ilgiyle takip edilen etkinliği “Kırmızı Sedir Söyleşileri” yine dolu dolu geçti. Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi’nde düzenlenen bu söyleşilerde yazarlarla keyifli sohbetler yapan çocuklar, 25 Şubat Perşembe günü edebiyat dünyasının genç yazarlarından Aret Vartanyan’la buluştu.

Şubat ayı içinde Sunay Akın’la tarih hikayeleri dinleyen, Ahmet Ümit’le masallar ülkesine giden Beyoğlulu çocuklar Aret Vartanyan’la bir nefeste İstanbul’u dolaştı. Yazarla buluşmak isteyen çocuklar saatler öncesinde kütüphanede yerlerini aldı. Moderatörlüğünü tiyatro sanatçısı Özgür Özgülgün’ün yaptığı söyleşi saat 14.00’te başladı. Özgülgün’ün yazarla ilgili yaptığı kısa sunum sonrası iki saat sürecek olan keyifli söyleşi başladı. Vartanyan söyleşinin ilk dakikalarında çocuklarla önce kitaplar ve yazarlık üzerine kısa bir söyleşi yaptı. Karşılıklı sohbet havasında geçen bu kısa söyleşide çocuklar yazara sorular sordu. Çocukların ciddi ve edebiyat ağırlıklı soruları karşısında çok keyif alan Vartanyan, “Bu kütüphanede saatlerce sizinle vakit geçirmek istiyorum” diyerek onlara olan sevgisini dile getirdi. Bir çocuğun, “ Yazdığınız ilk kitabınızı kitapçılarda gördüğünüzde yüzünüz nasıl bir ifade aldı?” sorusu karşısında, “Çocukluğuma geri döndüm ve çok mutlu oldum” cevabını verdi.


Çocuklar sordu, Vartanyan yanıtladı

Yazar karşılık sohbet havasında geçen söyleşide çocuklara özel mesajlar da verdi. Kendi çocukluğundan örneklemelerle ailenin önemine vurgu yapan Vartanyan, birlikte yaşamanın insana kattığı değerleri anlattı.
Bir çocuğun, “İyi bir yazar olmak için ne yapmamız gerekir?” sorusu karşısında Vartanyan, çocuklara günlük tutmayı önererek, günlüklerin yazar olmak için doğru bir adım olduğunu söyledi. Söyleşi sırasında kendisini dinleyen ebeveynlere de seslenen yazar, “İlerde çocuğunuzun ne olmak istediği kaygısına kapılmayın, çocuğunuz mutlu olsun yeter” dedi. Kitap okuma alışkanlığının yeterli düzeyde olmamasının sebeplerini çocuklarla birlikte sorgulayan yazar, söyleşinin ikinci bölümünde çocuklarla İstanbul’un sayfalarını aralamaya başladı. Çocuklar açılan her sayfayı merakla ve keyifle dinledi. Yazar söyleşi sonunda çocuklara “Bir Nefes İstanbul” adlı kitabını imzalayarak hediye etti. Yazarla bol bol fotoğraf çektiren Beyoğlulu çocuklar söyleşi sonunda İstanbul’u ellerine alarak evlerine gitti.


Çocuklarla çok keyif aldım

Genç yazar kendisini çocuklarla buluşturan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür ederek, “Pırıl pırıl gözlerle, güzel kalplerle buluşmak bana çok mutluluk verdi, çok keyif aldım. Turabibaba Kütüphanesi çocuklar için gerçek bir hazine. Ayrıca, kütüphanede çocuklarla söyleşi yapmak daha da anlamlı. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.