BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.450,43
HABER /  GÜNCEL

Denizli'de dünden beri söndürelemeyen orman yangını! Bakan Pakdemirli'den açıklama

Denizli'nin Çardak ilçesinde dün öğle saatlerinde çıkan, hala söndürülemeyen yangın ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

 Denizli'nin Çardak ilçesinde dün öğle saatlerinde bir orman yangını meydana geldi. İhbar üzerine ekipler bölgeye süratle intikal etti. Yangını söndürmek için havadan ve karadan çalışmalar başlarken, haberi alan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Denizli'ye geldi. Bölgede incelemelerde buluna Pakdemirli, gece boyunca bir an olsun bölgeden ayrılmadı. Pakdemirli, yangındaki son durum ile ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

300-350 hektarlık bir alan etkilenmiş olabilir. Ama yarısının yanmadığı düşünülüyor. Kabaca 200 hektarın yandığı değerlendiriliyor. Her yangında etkilenen alan konusu merak edildiği için kabaca bir hesap yaparak açıkladık.

Taşköprü'deki yangın kontrol altında. Çorum ve Sinop Boyabat'ta yangınlar devam ediyor. Denizli'deki yangın kontol altında, soğutma çalışmaları gün boyu sürecek.

Meteorolojik şartlar ortada, hava çok kuru ve sıcak. Ormanlarımız adeta şu an barut gibi. Arkadaşlarımız gün boyu takip edecek.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili net bir bilgi yok. Yangının takibi sırasında içine kadar girdik. Yangın çok hızlı ilerleyince koşarak oradan ayrıldık. 2-3 dakika geç kalsak bir tehlike atlatabilirdik. Ama teknik inceleme yapmaktan imtina edemeyiz.

Geceyi burada geçirdik. Sabaha kadar hiçbir arkadaşımız uyumadı. Alo177'ye ihbarlarımızı bildirelim. 1 dakika erken bildirilen ihbarda 1 ağaç az yanar, bunu unutmayalım. Şu 15 gün vatandaşlarımız ormanlara girmesinler, sigara atmasınlar, ateş yakmasınlar. Yangınların büyük bölümü insan hatasından oluyor. 15 gün daha dikkat edelim, nemden dolayı 15 günden sonra risk daha da azalacak.

Anız yangınları ile tarlayı temizliyorlar. Bu yöntem doğru değil. Yangını kasıtlı çıkarmasanız bile, kusurlu olursanız aileye kalacak büyük maaliyetleri var.