BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.446,37
HABER /  SPOR

Denizli kadroya açıklık getirdi

Mustafa Denizli kaybedilen derbiyi değerlendirdi ve son haftaların formda isminin neden sahada olmadığını açıkladı.

Abone ol Mustafa Denizli kaybedilen derbiyi değerlendirdi ve son haftaların formda isminin neden sahada olmadığını açıkladı.

Denizli, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, maçtan önce düşündüklerinin gerçekleşmesini bekleyecek bir anlayışla oyuna başladıklarını belirterek, ''Bunu devam ettirdik. Hem Fenerbahçe için, hem bizim için zor bir maçtı. Fenerbahçe'nin oldukça geride kalabileceği bir kayıp maçıydı. Bizi rahatlatacak, en azından bir puan dahi avantajımızı devam ettirecekti. Neticede zorlu ve şampiyonluk mücadelesinde bize rakip olan takımlara karşı dış sahada oynamanın en azından avantajını kullanamadık'' dedi.

Oyunun geri kalan bölümünde sayısal olarak eksik kalmalarının ardından normal şartlarda düşündükleri değişiklikleri yapamadıklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, ''Derbiye yakışan, heyecanı ve mücadelesi olan daha önemlisi centilmence bir maç oldu. Ancak üzgün olduğumuzu söyleyebilirim'' diye konuştu.

MAÇI KURTARACAK DURUMDAYDIK

Denizli, Fenerbahçe'nin oyundan düştüğü sırada gol yediklerini ve daha sonra yaptıkları değişikliklerle oyunu kendi lehlerine çevirmeye çalıştıklarını söyledi.
Maç öncesi ortaya konulan verilerin fazla önemli olmadığını ifade eden Denizli, şunları kaydetti:

''Biz özellikle oyunun ikinci yarısında risk aldık. Birebir oyun anlayışını ortaya koyduk. Çok uzun süre gerçekleştirilecek bir strateji değildi. Bugün hatalarımız sadece yediğimiz gollerde olmadı. Özellikle iyi çıktığımız ataklarda ya vuruşta, ya da final paslarında yine eksikliğimiz vardı. Ama bunları mutlaka her geçen hafta en azından pozisyon olarak çoğaltmak durumundayız. Kolay değil. Uzun bir süre güçlü bir ekibe karşı eksik mücadele ettik. Riskli bir oyun anlayışını göze alınca hem pozisyon üretme açısından avantajımız vardı, hem de böyle pozisyonları rakibe verme durumu oluştu. Neticede kaybedilen bir maç oldu.''

Maç 1-1 devam ederken oyunun kendilerine döndüğünü iddia eden tecrübeli teknik adam, ''Esasında kurtulmuş bir maçtı. Fenerbahçe, oyundan düştüğü sırada gol yedik. Oyunun mutlak hakimi biz görünüyorduk. Ama mutlaka hatalar bazen oyunu olumsuz etkileyebiliyor'' dedi.

ÇALIŞTIĞIMIZ ŞEKİLDE GOL YEMEMİZ ÜZÜCÜ

Denizli, en fazla çalıştıkları konuda gol yediklerini bunun da üzücü olduğunu dile getirdi.

Futbolun hatalar oyunu olduğunu vurgulayan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, ''Tello'nun sakatlığı nedeniyle birkaç pozisyonda değişiklik yapmak zorunda kaldık. Dün belki 50'nin üzerinde çalıştığımız konuda gol yememiz üzücü. Bu 50 ortanın hiç birisi de gol olmamıştı, ancak burada oldu. Takım olarak en fazla çalıştığımız şekillerde kalemizde gol görmemiz nedeniyle hem futbolcularım, hem benim üzüntüm katlanarak devam ediyor'' dedi.

İkinci golde de bir anlık gaflet yaşadıklarını kaydeden Denizli, ''İki futbolcumuzun bir anda düşüncelerini birbirlerine aktarmaları sonrası alakası olmayan bir pozisyonun golle sonuçlanmasına neden oldu. Neticede şu an önemli bir puan farkı olmadan yarış devam ediyor. Bu haftalar az da olsa önemli takımlar için avantaj sağlayacak haftalar. Henüz ligin yarısına gelmedik. Avantaj sağlayan takımın olmadığını düşünürsek, Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışı içinde olduğunu görmemiz lazım'' diye konuştu.

Kalecilerin attığı topların gol olması nedeniyle derbiye yakışan bir maç olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Mustafa Denizli, ''Kaleci paslarıyla dünyanın her yerinde gol oluyor. Tek topla gole giden pozisyonlarda önemli hatalar vardır. Bizim olsun, rakibin olsun birinci topa müdahale ve yerden olsun, havadan olsun defansın özellikleri arasında olması gerekiyor'' dedi.

Denizli, Tello'nun oynayacak durumda olmadığını dile getirdi.