BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,95
ALTIN 2.448,20
HABER /  SPOR

Derbinin kralı Fener

Ligin 13. haftası müthiş maça sahne oldu... Sahasında ezeli rakibi Beşiktaş'ı konuk eden Fenerbahçe 3 puanı 2 golle aldı...

Abone ol
F.BAHÇE: 2-1 :BEŞİKTAŞ

Turkcell Süper Lig'de sezonun 2. derbisini de Fenerbahçe kazandı. Şükrü Saracoğlu'nda Beşiktaş'ı konuk eden sarı lacivertliler, ilk yarıda buldukları gollerle sahadan 2-1 galibiyetle ayrılarak sahasında yine 2'de 2 yaptı
.
 
Haftaya 2. sırada giren beşiktaş, lderlik için geldiği Şükrü Sarcoğlu'nde defansif bir takımla yer alırken, Fenerbahçe tek ön liberolu bir sistemle saha yer aldı.

Baştan sona heyecan fırtınası şeklinde geçti... Cisse kırmızı kart gördü, Güiza'nın attığı gol tam jeneriklikti... Maçtan kareleri görmek için TIKLAYINIZ...!

Karşılıklı ataklarla geçilen 10 dakikanın ardından Fenerbahçe kornerinde Selçuk ön direkte Rüştü ve İbrahim Toraman'dan önce davaranarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Oyunda dengeyi sağlayan Beşiktaş, 21. dakikada Rüştü-Ekrem ikilisinin  yarattığı poziyonda son dokunan Nobre'nin golüyle dengeyi sağladı. 27. dakikada ise Beşiktaş defansı inanılmaz bir hata yaptı. Volkan'ın degajında Zapotocny'nin bıraktığı topu önünde bulan Güiza, güzel bir aşırtma vuruşla takımını bir kez daha öne geçirdi. Beşiktaş, 41. dakikada Cisse'nin atılmasıyla kalan 50 dakikayı 10 kişi tamamlarken, kalan sürede boşka gol olmadı ve Fenerbahçe 2. derbisini de kazandı.
 
Sezonun ilk derbisinde de Galatasaray'ı 4-1'le geçen Sarı lacivertliler, böylece puanını 23'e çıkardı. Beşiktaş ise 25 puanda kaldı.

MAÇTA İLK YARI

2. dakika. Beşiktaş sol kanattan rakip kaleye etkili indi. Sıfıra inen Delgado ceza yayı üzerine yerden pasını çıkarttı. Son anda araya giren Uğur Boral ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

3. dakika. Ekrem sol kanattan ceza alanı yayı üzerine yerden ortasını yaptı.. Serdar Özkan gelişine vurdu ama şutu auta çıktı..
Rıdvan Dilmen, Denizli'nin kadro seçimiyle kendi sonunu hazırladığını iddia etti. Fenerbahçe'nin kadrosunun da yetersiz olduğunu savundu. İşte Rıdvan Dilmen'in derbi sonrası açıklamaları...


6. dakika. Saraçoğlu'nda kıran kırana bir üstünlük kurma mücadelesi yaşanıyor. Beşiktaş orta sahada çok adamla başladığı maçta rakip yarı sahada daha çok görünüyor. Fenerbahçe oyun kurmakta ve atağa çıkmakta bu bölümlerde zorlanıyor.

Bu dakika içinde orta sahada aldığı topu Deivid savunmanın arkasına hareketlenen Güiza'ya gönderdi. Beşiktaş savunmasında Zapotocny son anda ayak koyarak taça gönderdi.

10. dakika. Fenerbahçe gole Güiza ile çok yaklaştı. Deivid'in pasıyla ceza sahasına giren İspanyol golcü çarprazdan ters köşeye yerden sert vurdu. Rüşta sağına yatarak topu karşıladı. Boşta kalan topu Gökhan Zan uzaklaştırdı.

GOL... 11. dakika. Fenerbahçe golü Selçuk ile buldu. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Alex ceza sahasına kesti. Selçuk savunmanın arasından iyi yükselerek kafayı vurdu. Meşin yuvarlak boşa çıkan Rüştü'nün bakışları arasında Beşiktaş ağlarıyla buluştu.

Fenerbahçe, Selçuk'un kafa golüyle Beşiktaş karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. 

15. dakika. Derbide tempo müthiş yükseldi. Beşiktaş geriye

Kıran kırana geçen derbi sonrası Aragones neler söyledi? İŞTE ARAGONES'İN AÇIKLAMALARI...

düştükten sonra beraberlik golü için Fenerbahçe kalesine yükleniyor. Bu dakikada ceza sahası içine atılan ara pasına Nobre hareketlendi. Volkan çıkarak topu kontrol ettiği anda yan hakemin ofsayt bayrağı Nobre için kalktı.

19. dakika. Güiza ceza alanı ön yayı içerisinde hava topu mücadelesinde yerde kaldı.. Faul bekledi ama hakem oralı bile olmadı..

20. dakika. Karşılaşmada tempo çok yüksek. Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü sürerken Beşiktaş'ında gol için gelişen etkili atakları var.

GOL... 21. dakika. Beşiktaş beraberlik golünü Nobre ile buldu. Rüştü'nun uzun degajını Delgado soldan bindiren Ekrem'e bıraktı. Ekrem süratle ceza sahasına sokulup yerden ön direğe pasını bıraktı. Nobre topu gelişine tek vuruşla direğin dibinden ağları havalandırdı.

Beşiktaş, Nobre'nin golüyle Fenerbahçe karşısında skoru 1-1 yaptı.

22. dakika. Cisse ceza alanı sağ çarprazında boş pozisyonda.. Kaleye direk vuruşu farklı şekilde auta çıktı..

26. dakika. Beşiktaş rakip kaleye Nobre ile etkili gitti. Orta sahadan aldığı topla ceza sahasına sokulan Nobre sağdan bindiren Serdar Özkan'ı gördü. Bu futbolcunun yerden kale sahasına kestiği topu Fenerbahçe savunması uzaklaştıramadı. Boşta kalan meşin yuvarlağı arka direkte Ekrem ayak koyarak ağlara bıraktığı anda yan hakemin ofsayt bayrağı kalktı.

GOL... 27. dakika. Fenerbahçe 2. golünü Güiza ile buldu. Beşiktaş savunmasında inanılmaz hata. Volkan'ın uzun kullandığı degajı herkes birbirine bıraktı. Güiza pozisyon yokken bir anda ceza sahası önünde buluştuğu meşin yuvarlağı harika bir aşırtma vuruşla köşeden

Mustafa Denizli kaybedilen derbiyi değerlendirdi ve son haftaların formda isminin neden sahada olmadığını açıkladı. İŞTE DENİZLİ'NİN AÇIKLAMALARI...

Rüştü'nün bakışları arasında ağlara bıraktı.

Fenerbahçe, Güiza'nın harika aşırtma vuruşuyla Beşiktaş karşısında skoru 2-1 yaptı.

31. dakika. İlk sarı kart Cisse'ye.. Uğur Boral orta alanda hücuma çıkmak isterken Cisse tarafından düşürüldü ve Cisse sarı kart gördü..

32. dakika. Selçuk ceza alanı sağında Güiza'ya güzel bir arapası.. Güiza dar açıdan plasesini yaptı.. Yavaş giden topu Gökhan Zan çizgiden çevirdi..

41. dakika. Cisse'ye kırmızı kart.. Cisse yine Uğur Boral'ı düşürdü.. Hakem ikinci sarı kartını çıkardı ve Cisse takımını 10 kişi bıraktı..

44. dakika. Gökhan sağ kanattan ceza alanı içine Kazım'a pasını attı ama top Kazım'ın arkasında kaldı..

45. dakika. Gökhan Gönül sağ kanattan ortasını yaptı. İbrahim Üzülmez'e çarpan top kornere çıktı

Alex paslaşarak kullandı.. Top yeniden Alex'e geldi. Ceza alanı dışında Uğur'a çıkardı.. Şutu direği adeta yaladı ve auta çıktı..

İlk yarıda başka gol olmadı. Fenerbahçe nefes kesen ilk 45 dakikayı Beşiktaş karşısında 2-1 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI


47. dakika. Beşiktaş atağında sağ kanattan topla ceza sahasına sokulmak isteyen Delgado, Carlos'tan sıyrıldı. Bu pozisyonun devamında Uğur Boral, topla çıkmak isterken İbrahim Toraman'ın faulüyle yerde kaldı.

51. dakika. Sağ kanatta Serdar Özkan savunma arkasına hareketlendi ama Fenerbahçe defansı çizgi halinde.. Ofsayt..

57. dakika. Güiza sol kanattan Zapotocny'ye çalımını attı. Karşısında Gökhan.. O'nu da geçmek istedi ama başarılı olamadı. Topu ayağından açtı ve top Rüştü'de kaldı..

60. dakika. Fenerbahçe'de Alex yerini Josico'ya bıraktı.

61. dakika. Beşiktaş sol kanattan köşe vuruşunu Delgado ile kullandı. Arka direğe düşen topu kaleye sırtı dönüp pozisyonda Zapotocny kontrol etti. Bu futbolcunun yüzünü kaleye dönmesine izin vermeyen Güiza topu taça atarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

68. dakika. Delgado sol kanattan çalımlarla ceza sahasına sokulun topuk pasıyla savunmanın arkasına Ekrem'i kaçırdı. Bu futbolcunun kale sahasına kestiği sert orta yan ağlara takıldı.

69. dakika. Fenerbahçe'de Uğur Boral yerini Vederson'a bıraktı.

72. dakika. Beşiktaş'ta Holosko, Zapotocny'nin yerine oyunda..

73. dakika. Fenerbahçe rakip kaleyi karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun gerisine Vederson geçti. Bu futbolcunun sert şutunda barajı geçen meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

75. dakika. Beşiktaş'ta Nobre yerini Bobo'ya bıraktı.

78. dakika. Fenerbahçe gole Vederson ile çok yaklaştı. Ceza sahası içinde bir anda bomboş kalan Vederson sert vurdu. İbrahim Toraman adeta vücudunu siper ederek mutlak bir golü çıkarttı.

82. dakika. Carlos'un şutu direkten döndü.. Kazım ceza alanı arkasına Carlos'a ortasını yaptı.. Carlos'un şutu direkten döndü.. Güiza ve Gökhan arasındaki mücadelede kazanan Gökhan oldu..

83. dakika. Deivid'in yerine Ali Bilgin oyunda..

84. dakika. Deivid'in yerine Ali Bilgin oyunda..

86. dakika. Bobo ceza alanı dışında rakibini ekarte etti.. Yaklaşık 25 metreden sert şutu az farkla auta çıktı..

87. dakika. Beşiktaş'ta İbrahim Toraman sarı kart gördü.

90. dakika. Fenerbahçe tüm hatlarıyla yarı sahasına kapanmış durumda. Beşiktaş gol için sağlı sollu ataklarla Fenerbahçe kalesine yükleniyor.

Maçta normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika ilave etti.

90+1. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan Beşiktaş kalesine etkili gitti. Güiza, Kazım'ın pasında ceza sahasına sokuldu. İspanyol golcü Rüştü'nün hareketlendiği pozisyonda topu korner çizgisinden çevirmeyi başardı. Topu kontrol eden İbrahim Toraman büyük bir tehlikeyi uzaklaştırdı.

90+2. dakika. Holosko golü attı ama ofsayt.. Sağ kanattan yapılan ortaya Holosko altıpas üzerinde kafa ile ağlara gönderdi ama ofsaytta yakalandı..

Uzatmalarda başka gol olmadı. Fenerbahçe nefesleri kesen derbi sonrası 2. yarıyı 10 kişi oynayan Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek zirve yarışında kritik bir 3 puanın sahibi oldu.
 
Stat: FB Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bünyamin Gezer, Serkan Ok, Cem Satman

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Kazım, Selçuk, Deivid, Uğur, Alex, Guiza

Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Zapotocny, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Sivok, Cisse, Ekrem, Delgado, Nobre