BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.425,89
HABER /  DÜNYA

Krizin sorumlusu batılı liderler

Ahmedinejad, küresel krizin sorumlusunun Batılı liderler olduğunu, "kapitalist blokun kendi standartlarını dünyaya empoze ettiğini" söyledi.

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, küresel krizin sorumlusunun Batılı liderler olduğunu, "kapitalist blokun kendi standartlarını dünyaya empoze ettiğini" söyledi.

BM’nin Katar’ın başkenti Doha’da düzenlediği bir yardım konferansında konuşan Ahmedinejad, "Batı dünyasının liderleri, kendi krizlerini ’küresel kriz’ olarak göstermek için dünyanın kalanına yaymaya çalışıyorlar" dedi.

Ahmedinejad, Batılı liderlerin diğer ülkelere heyetler göndererek ve bölgesel toplantılar, konferanslar düzenleyerek, kendi kayıplarını telafi edebilmek amacıyla diğer hükümetleri de bu krize dahil etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Küresel finans piyasasındaki erimenin, "merhametsiz ve adaletsiz kapitalist sisteme son noktayı koyduğunu" ve "kapitalist çağın sona ulaştığını" söyleyen Ahmedinejad, dünyanın "dini, ruhani ve faizci olmayan prensiplere dayalı yeni bir sisteme geçmesi gerektiğini" öne sürdü.

Ahmedinejad, "Kapitalist blok kendi standartlarını tek taraflı biçimde diğerlerine zorla kabul ettiriyor" diye konuştu.

Krizin, ABD’nin rakiplerini zayıflatmayı amaçlayan bir "manevrası" olabileceğini kaydeden Ahmedinejad, kalkınmakta olan ülkeleri, "kapitalist blokun tuzağına düşmemeleri" konusunda uyardı.