BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,96
ALTIN 2.447,12
HABER /  GÜNCEL

Ekonomik krizden çıkış duası

Denizli’de eğitimciler, diyanet üyeleri ve sağlık çalışanları, düzenledikleri ortak basın toplantısında ekonomik krizden çıkmak için dua etti.

Abone ol Denizli’de eğitimciler, diyanet üyeleri ve sağlık çalışanları, düzenledikleri ortak basın toplantısında ekonomik krizden çıkmak için dua etti.

Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu tarafından, Türk Eğitim-Sen Denizli İl Temsilciliğinde düzenlenen basın toplantısına Türk Sağlık-Sen, Türkiye Eğitim-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen üyeleri katıldı.

Kamu görevlilerine ILO standartlarında sendikalı haklar tanınarak toplumsal uzlaşı ve güven ortamının sağlanması, çalışma hayatında karşılaşılan sorunların ele alınması amacıyla düzenlenen toplantıda, ekonomik kriz tartışıldı.
Toplantının sonunda Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Oktan, toplantıya katılanları ekonomik krizden kurtulmak için dua etmeye çağırdı.

Dünyayı etkili olan ekonomik krizin Türkiye’yi de etkilenmeye başladığını ve bunun her geçen gün daha çok hissedildiğini belirten Ahmet Oktan, şöyle dua etti:

"Bu kriz gerek memurlarımızı, gerek emeklilerimizi gerek çiftçilerimizi etkilemektedir. Bizlere, bu krizden bir an önce kurtulmayı nasip eyle yarabbi. İlahi yarabbi. Şu günlerde ülkemizde ekonomik kriz yaşanmaktadır. Ekonomik kriz bizi de etkilemektedir. İlahi yarabbi. Ülkemizi, beldemizi, memleketimizi her türlü kötülüklerden, belalardan, afetlerden, zelzelelerden, sıkıntılardan, düşman hücumlarından, krizden koru yarabbi. Amin diyen kamu çalışanlarını ihsan eyle yarabbi."

KAMU-SEN DENİZLİ İL TEMSİLCİSİ

Bu arada, Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu da konuşmasında, Türkiye’de krizin finans sektöründe değil, reel sektörde yaşanacağını söyledi.

Dış ticaretin daralması ve talebin düşmesiyle birlikte, üretim ve istihdamda sorunlar yaşanacağını belirten Kurşunoğlu, bu dönemde dış ticareti artırmak için alternatif pazarların aranması, ama temel çözüm için iç talebin
canlandırılması gerektiğini kaydetti. Siyasi iradenin, sanayici, esnaf ve küçük işletme sahiplerine faizsiz kredi imkanı sunarak krizden korumaya çalıştığını ifade eden Kurşunoğlu, şunları kaydetti:

"Ancak bu kesimin ürettiklerini satın alacak ve piyasaları canlandıracak olan tüketiciye yönelik hiçbir tedbir alınmamıştır. Ülkemizdeki dar ve sabit gelirliler, son 6 yıldır uygulanan düşük ücret politikası nedeniyle yaşam
mücadelesi içindeyken, bir de bu krizle baş etmesi imkansızdır. Memur, işçi, emekli ve işsiz vatandaşlarımız desteklenerek bu krizi aşmak ve iç piyasayı canlandırmak mümkündür. Finans, üretim, pazarlama ve tüketim, piyasaların temel unsurlarıdır. Krizden çıkmak için bu unsurların tamamı istisnasız olarak desteklenmelidir. Tüketici kesim olan memur, işçi, emekli gibi dar ve sabit gelirliler ihmal edildiğinde, krizin faturası da bu kesime yüklenmiş olur."