BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'tan Ankara patlaması açıklaması ölü sayısı yükseldi mi?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'da dün meydana gelen patlamayla ilgili konuştu. Demirtaş patlamada ölen vatandaş sayısının 128 olduğunu belirtti.

Abone ol

ANKARA 'da dün meydana gelen terör saldırısında ölenler için bugün siyasi partiler ve STK'lar anma töreni için patlamanın meydana geldiği yerde toplandı. Terör saldırısı hakkında Sıhhiye Meydanı'nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün yaşanan patlamada 128 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

"Bu devlet bizim bu vatan ortak vatanımızdır diyeceğiz. Kimsenin tepeden gelerek haklarımıza el koymasına müsaade etmeyeceğiz." diyen Demirtaş, konuşmasının devamında, "Ayağımızı yere vursak sarayın camları titrer diyeceğiz. İntikamla kinle hareket etmeyeceğiz. Ama hesabını da soracağız. Bunun ilk adımı 1 Kasım" dedi.

Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları:

"Şu ana kadar 128 yoldaşımızı yitirdik. Cenazeleri sonsuzluğa uğurlamaya başladık. Gün gelecek devran dönecek. Ve siz bu ülkeyi teslim aldık 'Devlet bizim malımız' diyenler halka hesap vereceksiniz.

"YAPTIĞI AÇIKLAMANIN YARISINDA BİZİ SUÇLADI"

Dünden bu yana Ankara’nın göbeğinde kuş uçsa haberi olan devlet bir katliamı önleyememiştir. Diyarbakır’daki gibi Suruç’taki gibi. Dün akşamdan bu yana Başbakan yaptığı açıklamanın yarısından fazlasını bizi suçlamaya ayırmıştır.
Yandaşları şakşakçıları gece yarısına kadar TV, TV dolaşıp katledilenleri, bizi suçlamıştır.