BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.429,86
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da terör saldırısı için yapılan anmaya müdahale!

ANKARA 'da dün meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 95 kişi için saldırının gerçekleştirildiği yere karanfil bırakmak isteyen gruba polis müdahale etti. HDP'den yapılan açıklamada, müdahalede yaralananların olduğu belirtildi.

Abone ol

ANKARA'da kalabalık bir grup dün yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin bulunduğu alana gidip karanfiller bırakmak istedi. Alana girmek isteyenlere polis kurduğu güvenlik noktalarında izin vermedi. Yaşanan gerginlikte dağılmak istemeyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti.



Ankara'da 95 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı saldırının yapıldığı alana girmek isteyen gruplara polis izin vermedi. Patlamanın yaşandığı bölgeye açılan tüm yolları barikatlarla kapatan polis kimseyi içeri almadı. Alana girmek isteyen gruba biber gazıyla müdahale edildi.

Olay yeri incelemenin devam ettiği gerekçesiyle alana girme izninin verilmediği belirtildi.

HDP'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili HDP'den açıklama geldi. Açıklamada patlamanın gerçekleştiği noktaya karanfil bırakmak isteyen HDP Eş Genel Başkanları, Grup Başkanvekilleri ve Milletvekillerinin bulunduğu heyete Çevik Kuvvet ekipleri tarafından müdahale edildiği belirtildi. HDP açıklamasında müdahale nedeniyle yaralananların olduğu ifade edildi.

POLİS GİRİŞE İZİN VERDİ

Bu arada alanın farklı bir noktasında ise barikat açılarak girişe izin verildi.
Saldırı yerinde anma düzenlenecek anmaya, acılı ailelerle birlikte, KESK, DİSK, CHP'li ve HDP'li vekiller, olayın yaşandığı Ankara Garı'na gitmek istediler.
Ancak polisin kurduğu barikat nedeniyle, uzun süre alana alınmadılar.

Vekiller arasında, HDP Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkan Vekili İdris Baluken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da vardı.

CHP'Lİ NAZLIAKA: VALİ'Yİ ARADIM. BARİKAT AÇILDI

Polis, sadece vekiller ile kitle örgütlerinin Genel Başkanlarının anma için alana alınabileceğini, diğerlerine ise izin verilmeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine CHP'li Aylin Nazlıaka, Ankara Valisi'ni aradı.

Valiyle yapılan görüşme sonrasında, polisler barikatları açıp, anma için gelenleri alana aldı.  Nazlıaka, Hürriyet'e yaptığı açıklamada polisin önce acılı aileler, vekiller ve sivil toplum temsilcilerine müdahale hazırlığında bulunduğunu, ancak daha sonra barikatların açıldığını anlattı. CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka şöyle konuştu,
"Bizi içeri almak istemediler. Sadece milletvekili ve demokratik kitle örgütlerinin genel başkanlarını alabiliriz dedi. Biz de onu kabul etmedik. Bunun üzerine, Vali'yi aradım.

Vali herkesin alınacağına dair güvence verdi. Ancak 3 kapıda bekleyen arkadaşlarımız vardı. önce bir kapı, sonra bir diğeri açıldı. Polis, başlangıçta anma için alana girmek isteyen topluluğa müdahale hazırlığı yaptı. Ancak sonradan vazgeçildi."

"Öfkemiz de, acımız da çok büyük" diyen Nazlıaka, şöyle devam etti;
"Bu öfke bizim mücadele hırsımızı arttırıyor. Bu ülkede barışı huzuru, inşa etme, ayrılığın agayrılığın olmadığı bir Türkiye yaratma yönündeki kararlılığımızı arttırıyor."

"POLİS DÜN ALMADIĞI ÖNLEMİ ALMIŞ"

Anma için Gar'a giden toplulukta yer alan KESK Başkanı Lami Özgen de, "Polis uyanmış; Dün miting için almadığı önlemi, bugün anma için gelenlere karşı almış. Şimdi bizim bir karanfil bırakmamıza karış önlem alıyorlar" dedi.