BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.441,18
HABER /  GÜNCEL

Ankara patlaması ölenlerin isimleri belli oldu

Ankara patlaması ölenlerin isim listesi yayınlanmaya başladı. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Ankara'da ölen 52 kişinin ismini yayınladı.

Abone ol

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, terör saldırısında hayatını kaybeden 52 kişinin isimlerini açıkladı.

ANKARA PATLAMA ÖLENLERİN İSİMLERİ

Savcılık tarafından kimlik tespiti ve otopsi işlemleri tamamlanan ve isimleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca koordinasyon merkezine bildirilen 52 kişinin isimleri şöyle: 

"Abdülkadir Uyan, Metin Kürklü, Gökhan Akman, Orhan Işıktaş, Yılmaz Elmascan, Gökmen Dalmaç, Elif Kanlıoğlu, Hakan Dursun Akalın, Ersin Adsız, Ayşe Deniz, Fatma Esen, Gülbahar Aydeniz, Eren Akın, Canberk Bakış, Nizamettin Bağcı, Kasım Otur, Başak Sidar Çevik, Resul Yanar, Mehmet Ali Kılıç, Tekin Arslan, Sezen Vurmaz, Dilaver Kaharman, Umut Tan, Dilan Sarıkaya, Ali Kitapçı, İsmail Kızılçay, Muhammet Demir, Korkmaz Tetik, Onur Tan, Osman Erbasan, Emine Ercan, Vedat Erkan, Seyhan Yaylagül, Vahdettin Özgan, Selim Örs, Ali Deniz Uzatmaz, Firdevs Tat Dalmaç, Vedat Erkan, Günay Doğan, Berna Koç, Meryem Bulut, Binali Korkmaz, Feyyaz Deniz,  Mehmet Zakir Karabulut, Dicle Deli, Leyla Çiçek, Ebru Mavi, Ziya Saygın, Metin Peşman, Mesut Mak, Hacı Kıvrak ve Gözde Arslan."

STKLARIN YAYINLADIĞI İSİMLER

Ankara'daki barış mitinginde meydana gelen patlamada ölenlerin isimlerine ilişkin ilk bilgiler gelmeye başladı.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nden giden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu üyesinin de ölenler arasında olduğu bildirildi.Eğitim-Sen üyeleri ile HDP'liler Ankara'da meydana gelen patlamayı protesto etmek için İnönü Parkı önünde bir ardaya geldi. Bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de destek verdiği eylemde konuşma yapan Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Boğa, Ankara'daki patlamada Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri makinist Bilgen Parlak, makinist Yılmaz Elmascan ve 1 yıl önce evlendiği eşi öğretmen Gülhan Karlı Elmascan, Emek Partisi üyesi Şebnem Yurtman ve HDP üyesi Hacı Mehmet Şah'ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Konuşmaların ardından eylemciler, yürümek isteyince bunu izin vermeyen polislerle aralarında kısa süreli gerginlik yaşandı.

METİN PEŞMEN YAŞAMINI YİTİRDİ

Öte yandan Mersin'in Tarsus İlçesi'nden giden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi 3 çocuk babası Metin Peşmen'in de Ankara'daki patlamada hayatını kaybettiği bildirildi. Derneğin Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçel, mitinge birlikte gittikleri arkadaşı Metin Peşmen'in hayatını kaybettiğini, cenazesini almak için Ulus Devlet Hastanesi'nde beklediklerini söyledi.

AİLESİ YASA BOĞULDU

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, sivil toplum örgütü temsilcileri Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden Metin Peşmen'in evine giderek eşi Sultan Peşmen'e sabır diledi.

Milletvekili Çamak'ı karşılayan Metin Peşmen'in yengesi Seher Peşmen, "Barış elçimiz gitti. O bizim barış güvercinimizdi. Barış güvercinlerimizin kafası koparıldı. Ben gidemedim kayınbiraderime sahip çıkamadım" diye ağıt yaktı.

ANKARA'DAKİ PATLAMADA 2 DENİZLİLİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Ankara'da bu sabah meydana gelen bombalı patlama olayının acısı Denizli'ye de düştü. Mitinge katılmak için Ankara'ya Uşak Grubu'yla birlikte giden Uşak Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Gökhan Akman ile Denizli EMEP grubuyla birlikte mitinge katılmaya giden Korkmaz Tedik bombalı saldırıda yaşamını yitirdi.

Ankara'da bugün düzenlenecek Emek Barış Demokrasi mitingine katılmak için Uşak Grubu'yla birlikte Ankara'ya giden Uşak Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Gökhan Akman patlamada yaşamını yitirdi. Oğullarının haberini oturdukları Denizli'de alan ailesinin Ankara'ya yola çıktığı öğrenildi.

Mitinge Denizli EMEP grubuyla giden Korkmaz Tedik ise saldırıda ağır yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan EMEP Genel Yönetim Kurulu üyesi Korkmaz Tedik'in hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Emek Partisi (EMEP) Denizli İl Başkanı Özge Akkaya, patlamada Denizlili iki gencin de yaşamını yitirdiğini belirterek, "Hangi adla gerçekleştirilmiş olursa olsun bu faşist terör ve provakasyonun ardındanki güç kendi iktidarlarını sürdürmek için ülkeyi savaş ve kaos ortamına sürükleyen AKP'dir" dedi.

EMEP Üyesi 50 kişi, Delikliçınar Meydanı'nda, oturma eylemi yapıp, terör olaylarını kınadı.

ANTALYA'DAN İKİ İSİM

Ankara'da düzenlenen 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi' mitingine Antalya'dan katılan Emek Partisi Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyesi 30 yaşındaki Korkmaz Tedik ve HDP Alanya İlçe Eş Başkanı İsmail İşli'nin yeğeni Ebru Mavi'nin bombalı saldırıda hayatını kaybettiği öğrenildi.

Miting toplanma alanında canlı bombalı saldırıda Korkmaz Tedik ve Ebru Mavi'nin hayatını kaybettiği bilgisinin ailelerine ulaşması üzerine, Antalya ve Alanya'daki yakınları hemen Ankara'ya gitti. Diğer yandan mitinge Alanya İlçesi'nden katılan HDP Alanya İlçe Eş Başkanı İsmail İşli, Niyazi Büyüksütçü ve Emek Parti Antalya İl Başkanı Hasan Alkan ile eşi Pınar Alkan'ın da yaralandığı öğrenildi. Hastanede tedavileri devam eden Alkan çiftinin sağlık durumlarını iyi olduğu belirtilirken, İsmail İşli ve Büyüksütçü'nün ise hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedildi.

DOĞAM GÜNÜNDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Amasya’dan mitinge katılmak üzere gittiği Ankara’da bombalı saldırıda yaşamanı yitiren iki çocuk babası 53 yaşındaki Metin Kürkçü'nün bugün doğum günü olduğu bildirildi.

Amasya’nın Merzifon İlçesi’nde oturan evli iki çocuk babası emekli Metin Kürkçü, Ankara'da düzenlenen barış mitingine destek vermek için 18 arkadaşıyla birlikte otobüsle Ankara’ya gitti. Emek Partisi üyesi olan Kürkçü, miting önceki toplanma alanında yapılan bombalı terör saldırısında hayatını kaybetti. Metin Kürkçü’nün bugün doğum günü olduğu öğrenildi.