BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

Türkiye, Ankara'da ölen 95 vatandaşına ağlıyor!

Ankara'daki patlamada ölen 95 kişinin kimlikleri belli oldu. Katliamda ölenlerin hayat hikayeleri hüzne boğdu. İşte Ankara'da yarım kalmış hikayelerden bazıları...

Abone ol

ANKARA 'da meydana gelen patlamada 95 vatandaşımız hayatını kaybetti, 246 kişi yaralandı. Patlamada ölenlerin hayat hikayeleri bütün ülkeyi hüzne boğdu.

Emek Partisi İstanbul Beyoğlu ilçe yöneticisi olan Gökmen Dalmaç (38), geçen yıl eylülde Firdevs Tat Dalmaç ile evlenmişti. Devrimci Trabzonsporlular grubuna üyeydi.

HDP MİLLETVEKİLİ ADAYI DA HAYATINI KAYBETTİ

HDP İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Kübra Meltem Mollaoğlu da (45) kurbanlar arasındaydı. Mollaoğlu, Twitter hesabından önceki gün İstanbul’da Selahattin Demirtaş ile yan yana çekilmiş fotoğrafını paylaşmıştı.

HDP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Deniz, İzmir’de mali müşavirlik yapıyordu. Patlamada kardeşi de yaralandı.

MERYEM ANA DA ÖLENLERİN ARASINDA

İstanbul Okmeydanı’nda oturan ve “Meryem Ana” olarak tanınan 70 yaşındaki Meryem Bulut, HDP Şişli İlçe Teşkilatı’nda çaycılık yapıyordu. Bulut, Kobani’de 4 torununu kaybetmiş, Ankara’ya Barış Anneleri grubuyla gitmişti.

Eski EMEP Eskişehir İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Korkmaz Tedik (30), Antalya’dan Ankara’ya gitmişti.

Habertürk'ün haberine göre, patlamada Aydınlı Elif Kanlıoğlu (21) da yaşamını yitirdi. Kanlıoğlu’nun EMEP’li il yöneticisi Ümit Kanlıoğlu’nun kızı ve Mersin Üniversitesi öğrencisi olduğu öğrenildi.

GERİDE BİR KIZ ÇOCUĞU BIRAKTI

Tuncelili olan ve İzmir’de yaşayan Mesut Mak (30) ise geride bir kız çocuğu bıraktı. Emek Gençliği Mersin İl Başkanı olan Şebnem Yurtman, Mersin’den Ankara’ya giden kafile içindeydi. 20 yaşındaki Ali Deniz Uzatmaz da Emek Gençliği üyesiydi. Şebnem Yurtman’la birlikte Mersin’den Ankara’ya gitti ve aynı kaderi paylaştı.

Eğitim Sen İstanbul Kadınlar Sahnesi oyuncusu olan Şirin Kılıçalp ise Konya’nın Kulu İlçesi’nde öğretmendi. Antakya’dan Ankara’ya giden Necla Duran ise Kobani eylemlerinde boy göstermişti.

FİLİSTİNLİ AHMED ALKHADİ

Antakya’da savaş karşıtı Yaşam Hakkı Meclisleri üyesi Filistinli Ahmed Alkhadi’nin üzerine Halkevleri bayrağı serildi ve Hanzala kartpostalı bırakıldı. Nezahat Atılğan, eşi İbrahim Atılğan ve 9 yaşındaki oğlu Veysel Atılğan’ı patlamada kaybetti. Hastane önünde ağıtlar yakan Atılğan, “Yavrum seni nasıl toprağa vereceğim? Yavrum...” diye feryat etti.