BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.429,38
HABER /  GÜNCEL

Ankara patlaması PKK'dan saldırı açıklaması

Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili konuşan Başbakan Davutoğlu, patlamanın IŞİD, PKK, MLKP ve DHKP-C örgütlerinin yapabileceğini söyledi. Davutoğlu'nun bu sözlerine KCK Yürütme Konseyi'nden açıklama geldi.

Abone ol

ANKARA'da meydana gelen patlamanın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklama yaptı. Barış Mitingi için belirlenen toplanma noktasında gerçekleşen ve 95 kişinin ölümüne, 246 kişinin yaralanmasına neden olan patlamanın ardından 3 gün ulusal yas ilan edildi.

Eylemin iki canlı bomba tarafından gerçekleştiğine yönelik çok güçlü emaraler olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Şu anda böyle bir saldırıyı yapacak kapasiteye sahip örgütler bellidir; DAİŞ, PKK, MLKP, DHKPC..." dedi. Davutoğlu, konuşmasının devamında dört örgüt içinde IŞİD ve PKK ihtimallerinin üzerinde durdu.

"HAREKETİMİZİN EYLEMSİZLİK KARARI ALDIĞI BİR GÜNDE..."

Davutoğlu'nun bu sözlerinin ardından KCK'dan saldırıya dair ilk açıklama geldi. KCK Yürütme Konseyi, Ankara'da 95 kişinin ölümüne neden olan patlamalara ilişkin "Katliamın sorumlusu kesinlikle AKP hükümetidir." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun saldırıyı yapabilecek kapasiteye sahip dört örgütten biri olarak işaret ettiği PKK'nın yöneticileri "Bu eylemleri IŞİD veya şu bu örgüt yaptı demenin AKP'nin zihniyet, politika ve uygulamalarını gözden kaçırmak ve gerçekleri saptırmak olacağını" savundu. "Hareketimizin eylemsizlik kararı aldığı bir günde bu katliamın gerçekleştirilmesi çok manidardır." denilen yazılı açıklamada, "Bu katliamın faili Erdoğan ve onun kontrgerilla ekibidir; Saray'ın Gladyosu'dur." iddiası öne sürüldü.

PATLAMA ANININ GÖRÜNTÜSÜ: