BIST 9.525
DOLAR 32,65
EURO 34,88
ALTIN 2.511,93
HABER /  GÜNCEL

Ankara patlama anma töreni neler oluyor?

Ankara patlamasında yaşamını yitirenler için Ankara Sıhhiye Meydanı'nda anma töreni düzenlendi.

Abone ol

Ankara'da "Barış Mitingi"nde meydana gelen patlamadan sonra olay yerinde anma ve protesto yapıldı.

12.20 ÖLÜ SAYISI 128'E Mİ ÇIKTI?

 Anma töreninde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ölenlerin sayısının 128 olduğunu söyledi. Demirtaş, "Şu ana kadar 128 yoldaşımızı yitirdik. Cenazeleri sonsuzluğa uğurlamaya başladık. Gün gelecek devran dönecek. Ve siz bu ülkeyi teslim aldık 'Devlet bizim malımız' diyenler halka hesap vereceksiniz" dedi.

12.07FENALAŞANLAR OLDU

Sıhhiye Meydanı'ndaki anma törenine katılanlar arasında fenalaşanlar oldu. Fenalaşanlar sağlık ekiplerince alan dışına çıkarıldı.

12.05SELAHATTİN DEMİRTAŞ KONUŞTU

Sıhhiye Meydanı'ndaki anma törenine katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, saldırıda ölenlere hitaben "Biz de onlar gibi dimdik duracağız. Dimdik halaylarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

11.50CENAZELER SIHHİYE MEYDANI'NA GÖTÜRÜLÜYOR!

Ankara patlamasında yaşamını yitirenlerin cenazeleri ailelerine teslim edilmeye başladı. Teslim alınan cenazeler ise Sıhhiye Meydanı'na götürülüyor.

Sıhhiye Meydanı'ndaki anma törenine HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, CHP milletvekilleri ve  DİSK Başkanı Kani Beko da katıldı.

Ankara patlamasında hayatını kaybeden 95 kişi için Ankara Sıhhiye Meydanı'nda anma töreni düzenleniyor.

10.00ANMA ÖNCESİ POLİS MÜDAHALESİ

Ankara TCDD garı önünde katliamın gerçekleştiği yere karanfil bırakmak isteyenler, polislerin engellemesi ile karşılaştı. Olay mahalli çevresine barikat kuran emniyet güçleri, incelemelerin sürmesi nedeniyle karanfil bırakmak için gelenlerin hepsinin alana giremeyeceğini söyledi. Çiçek bırakmak için gelenler Tren Garı meydanına giremeyince gerginlik yaşandı. Alanda TOMA araçları ile bekleyen Çevik Kuvvet polisleri kalabalığı engelledi.