BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.400,78
HABER /  SPOR

Demirörene ağır suçlama

Beşiktaş'ta, Ocak'ta yapılacak olağan genel kurulu öncesi muhalefetin eleştirileri arttı

Abone ol

Eski yönetici Adnan Demir, borcun 116 milyon dolar olduğunu hatırlatarak, tekrar aday olacağını açıklayan Yıldırım Demirören'in Beşiktaş'ı tanınmaz hale getirdiğini söyledi.

Serdar Bilgili'nin 26 Nisan 2004'da istifa etmesinin ardından, 30 Mayıs 2004'te rakibi Fikret Orman'a 162 oy fark atarak 3 bin 272 oyla başkan seçilen Yıldırım Demirören, son kez Beşiktaş başkanı olmak için Ocak 2007'de yapılacak olağan genel kurula tekrar adaylığını koyacağını açıklamıştı.

Demirören son günlerde yeni oluşturacağı yönetim kadrosu için arayışlara başlarken, 2004 yılındaki olağanüstü kongrede listesinde bulunan ancak, futbol takımının aldığı başarısız sonuçlar üzerine 18 Ocak 2004'de istifa eden Adnan Demir, Latif Ayaz, Reha Muhtar ve Hakan Kalkavan'ın Demirören'e tepkileri sürüyor.

30 Mayıs 2004'deki kongre sonrası Pazarlama ve Lisansörlükler Komitesi Başkanı olarak yönetime giren Adnan Demir, Yıldırım Demirören'in göreve geldiği günden bu yana başarısız olduğunu ve Beşiktaş'ı tanınmaz bir hale getirdiğini söyledi.

Demir istifa ettiği gün yaptığı açıklamayı hatırlatarak "Ben istifamızı sunduğum gün (Kendimizi başarılı bir yönetim olarak görmüyorum. Bu nedenle istifa ettim. Bize yakışan budur) demiştim. Sonuç ortada. Aradan geçen iki buçuk yıla rağmen değişen bir şey yok. Biz kulübü 16 Milyon Dolar borçla almıştık. Bu rakam şimdi 116 milyon Dolar oldu. En büyük değişlik burada yaşandı. Yöneticilik işini daha kaliteli insanlar yapmalıdır. Benim aklıma ilk olarak Tuncay Özilhan, Haşmet Bedii Kürüm veya Kalkavan ailesi geliyor. Ama kulübün bu durumunda başkanlığı aday zor çıkar. Beşiktaş'ı kimsenin talip olamayacağı duruma getirdiler. Gerçekci olmak gerekirse şuan yönetimde bulunan isimlerden bazı değişiklikler yapılarak bu işe devam edecekler gibi gözüküyor. 20 - 30 milyom kişiyi ilgilendiren bir konuda daha dikkatli davranmaları gerekirdi. Ama ilk günden bu yana bu hassasiyeti göstermediler.Tribünlere en iyi oynayanlar yönetici olarak kalıyor. Benim gibi bir çok Beşiktaşlıyı bu karamsarlığa neden düşürdüklerini umarım anlar ve hatalarını düzeltirler" diye konuştu.