BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.412,72
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

MEBden T.C. açıklaması

MEB, okul tabelalarının üzerindeki “TC” ibaresinin çıkartıldığı iddialarını yalanladı

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul tabelalarının üzerindeki “TC” ibaresinin çıkarıldığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi.

MEB'den yapılan açıklamada, yurt çapına yayılmış eğitim kurumlarında görsel bütünlük oluşturmak ve nizami olmayan tabelaların oluşturduğu görüntü kirliliğini gidermek amacıyla kurumsal kimlik çalışmaları başlatıldığı, bu kapsamda da ”Kurum Tanıtım Yönetmeliği” çıkarıldığı hatırlatıldı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile bazı CHP milletvekillerinin, okul tabelalarının üzerindeki “TC” ifadesinin çıkarıldığını iddia ettikleri belirtilen açıklamada, “Sayın İnce, yönetmelik çerçevesinde yenilenen kurumsal kimlik çalışmalarıyla ilgili olarak kamuoyunu yanıltıcı, iftira ve ithamlarla dolu yanlış anlamalara sebebiyet verecek özellikte açıklamalarda bulunmuştur” denildi.

Okul tabelaları üzerindeki “TC” ifadesinin kaldırıldığı yönündeki iddiaların tamamiyle gerçek dışı olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İddia sahiplerinin kurumsal kimlik çalışmalarını incelemedikleri çok açıktır. Eğer çalışmayı incelemiş olsalardı, her okul tabelasının solunda MEB logosuyla birlikte 'TC' kısaltmasının da yer aldığını göreceklerdi. Kaldı ki iddia sahipleri TBMM'nin hemen etrafındaki kamu kurumlarının tabelalarına baksalardı çoğunda 'TC' ifadesinin yer almadığını göreceklerdi. Bu durum elbette söz konusu kurumların Cumhuriyeti önemsemedikleri anlamına gelmez.
Dolayısıyla incelemeden araştırılmadan kamuoyunu yanıltmak, MEB ve Sayın Bakanımız Doç. Dr. Hüseyin Çelik'e ideolojik ve siyasi saplantılarla muhalefet etmekten öte bir amaç taşımamaktadır.”