BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Cimboma Petre piyangosu

Galatasaray, bir yıl önce neredeyse zorla sattığı Romen futbolcu Petre sayesinde ihya oldu

Abone ol

G.Saray, bir yıl önce Romanya'nın Timişora Kulübü'ne neredeyse zorla sattığı Petre'den aldığı bonservis bedelinin üzerine 400 bin dolar daha kazandı.

Galatasaray, Petre'yi Timişora'ya adeta zorla verirken, sözleşme gereği Petre'nin başka bir kulübe transferi halinde 500 bin Dolar pay alması kararlaştırılmıştı ve Timişora Kulübü bu sezon başında Petre'yi Steau Bükreş'e sattı. Satılan rakamdan da Galatasaray'a 500 bin Dolar ödenmesi gerekiyordu. Ancak Timişora Kulübü bu parayı ödememek için türlü bahaneler ileri sürmeye başladı. Sarı kırmızılı yöneticilerden Tunca Haznedar, Romanya'ya giderek Timişora Kulübü ile masaya oturdu.

Yapılan pazarlıkta işin FIFA'ya kadar gidebileceği görüldü. Görüşmelerde Petre'nin lisansının askıya alınacağı ve Steaue Bükreş'te oynayamayacağı ortaya çıkınca taraflar anlaştı. Anlaşmaya göre Timişora 500 bin Dolar yerine 400 bin Dolar ödemeyi teklif etti. Galatasaray bu teklifi kabul edince kriz de çözülmüş oldu ve sarı kırmızılı kulübe bu parasız günlerde 400 bin Dolar daha para geldi.