BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

TMSFnin haczi kablo yayınlarını durdurdu

Türkiye’nin büyük bölümünde Kablo TV yayınları izlenemiyor

Abone ol

CNBC-e’nin canlı yayınına katılan Türksat Genel Müdürü Osman Dur, mahkeme kararı olmasına rağmen TMSF’nin Kablo TV’ye ait teknik ekipmanlara el koyduğunu söyledi. Dur, Kablo TV’de yaşanan kesintinin uzun sürebileceğini ifade etti.

TMSF de bir açıklama yaparak, Kablonet İletişim Sistemleri’ne ait Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Yalova ve bazı ilçelerde bulunan işyerlerindeki malların (kablolu TV yayın makinaları dahil) haczedilerek şirket çalışanlarına yediemin olarak teslim edildiğini kaydetti.

TMSF açıklamasında şöyle denildi: “Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. hacizli malların kendisine ait olduğu iddiası ile davalar açmış, bu doğrultuda mahkemelerden hacizlerin ertelenmesini ve satış işlemlerin durdurulması hususunda tedbir talebinde bulunulmuş bazı dosyalardan tedbir talebi kabul edilmiş bazı dosyalardan ise reddedilmiştir.

Mahkemece, haczin ertelenmesi hususunda tedbir kararı verilmeyen Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Çorlu, Yalova ve Gebze’de bulunan hacizli malların bir kısmı teknik elemanlar aracılığı ile sökülerek muhafaza altına alınmıştır” denildi.