BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.400,75
HABER /  GÜNCEL

Ölümsüzlük bitkisinin yasağı kalktı

Halk arasında "mucize bitki" olarak tanınan Aloe Vera'nın 17 ay süren yasağı kaldırıldı.

Abone ol

Alo Vera Jel'in dahili, uzun süreli ve yanlış kullanımına bağlı karsinojenik etkiler gösterdiği ve Dünya Sağlık Örgütünün Aloe Vera Jeli yasakladığı iddia edilmişti. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı'nın talebiyle Tarım Bakanlığı bu ürünlere yasak koymuştu.

Forever Living şirketi, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu, Dünya Sağlık Örgütü'nün böyle bir yasağı bulunmadığını belgeledi. Şirketin hukuk temsilcisi Avukat Münci İnci'nin Sağlık Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimler sonucu, bu ürüne uygulanan yasak kalktı. Aloe Vera 17 ay aradan sonra yeniden piyasada...  

MUCİZE BİTKİ

Aloe Vera Kaktüse benzemesine rağmen zambakgiller familyasına ait bir bitki. Mısırlılar ALOE’yi "ölümsüzlük bitkisi" olarak niteliyorlardı. Bunun nedeni ALOE'nin topraksız olarak yaşayıp, çiçek açabilmesi.

Aloe ilk yüzyıldan beri tıp alanında kullanılıyor. Çeşitli hastalıklarının tedavisinin yanı sıra, kozmetik sektöründe de etkili sonuçlar veriyor. Bu mucize bitkinin Latince ismi ALOE BARBADENSİS, Türkçe'de ise "SARISABIR" olarak geçiyor.