BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,98
HABER /  POLİTİKA

DEM Parti, İstanbul’da aday gösteremedi iddiası! İl Seçim Kurulu'ndan açıklama

DEM Parti'de İstanbul adayı için belirsizlik yaşanıyor. 17.00'de verilmesi gereken listenin YSK'ya geç teslim edildiği ve başvurunun reddedildiği iddia edildi. DEM Parti'nin İstanbul'da seçime giremeyeceği ile ilgili iddialar hakkında İl Seçim Kurulu'ndan açıklama geldi. Başvurunun zamanında yapıldığı belirtildi. DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin hazırlanan seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini vermesi için gereken süre saat 17.00 itibarıyla tamamlandı.

Seçim takvimine göre, siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına teslim etti.

Partiler listeleri YSK'ya iletti

Büyükşehirlerde ise siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına saat 17.00'ye kadar iletti.

Başvurularını bugün saat 17.00'ye kadar sunması gereken bağımsız adaylar da başvurularını il ve ilçe seçim kurullarına yaptı.

DEM Parti başvurusu reddedildi

İstanbul İl Seçim Kurulu, DEM Parti'nin geç başvurusu nedeniyle aday listesini reddetti.

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın parti kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'nin adaylıkları YSK'ya bildirilemedi.

"DEM Parti avukatları bunu çözmeye çalışıyorlarmış"

Barış Yarkadaş açıklamalarında şunları söyledi:

Bugün saat 17.00’ye kadar tüm partiler belediye başkan adayları ve meclis üyesi listelerini vermek zorundaydılar fakat DEM Parti’nin adayları olan Murat Çepni ile Meral Danış Beştaş’ın isimleri geç kalındığı gerekçesiyle yetiştirilememiş. Şu anda İl Seçim Kurulu’nda bulunan DEM Parti avukatları bunu çözmeye çalışıyorlarmış. Çok garip ve enteresan bir durum.
DEM Parti'den açıklama geldi

Konunun gündeme gelmesinin ardından DEM Parti Basın bürosu tarafından açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır." denildi.

"Aday listesinde bir kaza oldu"

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise yaptığı konuşmada, "Aday listesinde yolda kaza olduğu için bir gecikme oldu, İl Seçim Kurulu ile müzakereler sürüyor" ifadelerini kullandı.

İl seçim Kurulu'ndan açıklama

DEM Parti'nin İstanbul aday çıkarıp çıkaramayacağıyla ilgili belirsizlik devam ederken İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından yapılan son dakika açıklamasında başvurunun alındığı belirtildi.

Dem parti İstanbul'da seçime giriyor

İl Seçim Kurulu, başvurunun 16.55'te, incelemenin 17.14'te yapıldığını açıkladı. DEM Parti'den de sosyal medya üzerinden aday teslim tutanağının da yer aldığı bir paylaşım geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Eş başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Dem avukatları: Başvuruda problem yok

Konuyla ilgili DEM Parti avukatları İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İl Seçim Kurulu'ndan ayrılırken Gazetecilerin, "Başvurunuz kabul edildi mi?" sorusu üzerine avukatlar, "Kabul edildi bir problem yok. Başvuru süresinde hiçbir problem yok" diyerek iddiaları yalanladı. Avukatlar, herhangi bir belge ve tutanak göstermeden adliyeden ayrıldı.