BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.306,14
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan muhalefete 6 ay süre!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile yaptığı görüşme sonrası açıklama yaptı. Davutoğlu, 12 Eylül Anayasası'ndan kimsenin memnun olmadığını söyleyerek, bu konuda mutabakat aradıklarını kaydetti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet parti liderleriyle yaptığı görüşmelerde, belli konularda mutabakat sağlandığını söyledi. Meclis içtüzüğü de dahil mutabakata varılan hususların hayata geçirilmesi için görevin Meclis Başkanı İsmail Kahraman'da olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa görüşmeleri çerçevesinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Kendisine ciddiyet ve samimiyet gösteren CHP Genel Başkanı Kemal

Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldiğini, son derece medeni, demokratik olgunluğa uygun görüşmeler yaptıklarını aktaran Davutoğlu, kendilerine teşekkür etti.

"ÜÇ KONUDA UZLAŞMA SAĞLANDI"

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile konuları açık yüreklilikle ele aldıkları bir görüşme yaptıklarını belirten Davutoğlu, üç temel konuda mutabakata vardıklarını bildirdi. Davutoğlu CHP ve MHP liderleriyle; Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yeniden görevine başlaması, Meclis İztüzüğü'nde değişiklik ve başta vize muafiyeti olmak üzere AB reformlarıyla ilgili sürecin hızlandırılması konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİ SAVUNUYORUZ"

Basın toplantısında başkanlık sistemini savunduklarını söylediklerini hatırlatan Davutoğlu, ilk başta kırmızı çizgilerin ortaya konulmaması, her şeyi tartışmaya hazır olduklarını söyledi. Yeni anayasa çalışmalarının geçtiğimiz dönemin aksine bu kez süreli olarak, 6 aylık bir sürede ele alınmasını düşündüğünü de anlatan Davutoğlu, geçmiş dönemde yapılan çalışmalar da göz önüne alındığında bu sürenin yeterli olduğunu düşündüğünü söyledi.

Başbakan Davutoğlu, 6 ay sonra veya arada belli aşamalarda, muhalefet liderleriyle tek tek ya da topluca bir araya gelebileceklerini belirterek, bu konuda da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin herhangi bir itirazlarının olmadığını aktardı."