BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Dünyaca ünlü orkestra şefi Boulez hayatını kaybetti

Dünyanın en ünlü orkestra şefleri arasında yer alan ve 26 kez Grammy ödülüne layık görülen Fransız müzisyen Boulez hayatını kaybetti.

Abone ol

Fransız orkestra şefi ve müzisyen Pierre Boulez yaşama veda etti. Paris Filarmoni Orkestrası tarafından yapılan yazılı açıklamada, dünyanın en ünlü orkestra şefleri arasında yer alan Boulez'in 90 yaşında hayatını kaybettiği duyuruldu.

Fransa'da avant-garde ve çağdaş müziğin en önemli temsilcilerinden Boulez, kariyeri boyunca 26 kez müzik endüstrisinin en önemli ödüllerinden Grammy Ödülü'ne layık görüldü.

Orkestra şefliğinin yanı sıra besteci de olan Boulez, eserlerinde on iki ton sistemi ve Anton Webern'in tını düzeni gibi tarzları kullanıyordu.

Boulez'in, Rus besteci Igor Stravinsky için yazdığı "Le marteau sans maitre (Sahipsiz çekiç)" isimli parçası sanatçının en çok tanınan eseri olarak biliniyor.

Elektronik müzik denemelerinde de bulunan Boulez, orkestra yönetirken baget kullanmıyordu. 

Paris Filarmoni Orkestrası'nın da manevi üstadı olarak bilinen Boulez, geçen yıl Grammy Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görülmüştü.

Almanya'nın Baden-Baden şehrinde dün hayatını kaybeden Boulez, Fransa'nın Loire bölgesinde 26 Mart 1925'te dünyaya gelmişti.