BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.299,02
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İBBŞT Genel Yayın Yönetmeni Uygur'dan ilk açıklama

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine getirilen Süha Uygur, "Muhsin Ertuğrul'un çizdiği yol haritasından, asla ve asla sapma olmayacak" dedi.

Abone ol

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine getirilen, Nejat Uygur'un oğlu tiyatro sanatçısı Süha Uygur, "Muhsin Ertuğrul'un çizdiği yol haritasından, asla ve asla sapma olmayacak" dedi.

Erhan Yazıcıoğlu'ndan boşalan görevi devralan Uygur, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen basın toplantısında sanat yönetmenliği görevinden gurur duyduğunu ifade ederek, "102 yılı aşmış bir kurumun, hali hazırda değerli sanatçılarıyla aynı çatı altında olmak, müthiş gurur verici bir şey. Çok heyecanlıyım. İleriye dönük çok güzel plan, program ve projelerim var" diye konuştu.lar da oynanacaktır" dedi.

"BU KURUMLARA SAYGI GÖSTERİLMELİ, SAHİP ÇIKILMALIDIR"

Genel Sanat Yönetmeni Uygur, planlanması gereken çok şey olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Muhsin Ertuğrul'un çizdiği yol haritasından, asla ve asla sapma olmayacak. Şehir Tiyatrolarının bir geleneği var ve hepimiz bu geleneğe saygı duymak zorundayız ve duyuyoruz da zaten. Rahmetli babamın söylediği bir laf vardır. Derdi ki, Şehir Tiyatroları ve Devlet Tiyatroları ülkemizin gururudur ve biz özel tiyatrolar ve meslektaşlar olarak, bu iki kuruma her zaman saygı göstermeli ve sahip çıkmalıyız. Ben de aynı şeyin hep arkasında oldum ve olacağım. Bunun dışında bir şey olması zaten mümkün değil."

"NEDEN BİZİM OYUNUMUZ DIŞARIDA OYNAMASIN"

Geleneksel Türk tiyatrosunun önemine dikkati çeken ve babası Nejat Uygur için hayatı boyunca vazgeçilmez bir unsur olduğuna vurgu yapan Uygur, "Geleneksel Türk tiyatrosu bizim tarihimiz, kökenimiz. Bütün dünyadaki tiyatrolar kendi geçmişlerine sahip çıkıyor. Neden bizim her hangi bir oyunumuz dışarıda oynamasın? Mesela neden Fehim Paşa Konağı'nı İtalyanlar oynamasın ya da Şekerpare'yi yabancılar oynamasın? Ben bunun üzüntüsünü çocukluğumdan beri yaşamışımdır. Bu konuda çalışmalar yapmak istiyorum. Nasıl biz onların oyununu oynuyorsak, onlar da bizim oyunlarımızı oynasınlar. Çünkü geleneksel Türk tiyatrosunun tadı, o lezzet başka bir lezzet" ifadelerine yer verdi.