BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.433,71
HABER /  DÜNYA

1 kilo şeker 120 dolar! Kedi köpek yiyorlar

SURİYE açlıktan ölüyor dünya seyrediyor. 1 kilo şeker 120 dolara çıkarken aç kalan halk kedi, köpek ve yaprak yiyor. Açlıktan ölenlerin ayısı 40'ı aştı.

Abone ol

SURİYE iç savaşının 5’inci yılında başkent Şam’da insanlar açlıktan ölmeye başladı, bir kilo şeker 120 dolara çıktı. Çocuklar bir deri bir kemik kalırken Esad milislerinin ablukası altındaki yerleşim yerlerinde 40'tan fazla insan açlıktan öldü.

Suriye'den gelen son görüntüler yürek sızlatıyor. Esad ablukasında kalan kentlerde halk yiyecek bir lokma ekmek bulamıyor. Kadınlar çocuklarının karınlarını ağaç yapraklarını toplayıp kaynatarak doyurmaya çalışıyor. Rudaw sitesi Suriye'den yansıyan manzaraya mercek tuttu.

Çocuklar çöpler içinde bir lokma ekmek peşinde. Yerde yiyecek arayan çocuklara adım başı rastlanıyor.

1 KİLO ŞEKER 120 DOLAR

Esad rejiminin ablukası altındaki Kudsiya semtinde insanlar açlıktan ölmeye başladılar. Çarşı pazardan yiyecek almak imkansız. Bir kilo şekerin fiyatı 120 dolara çıktı.

İNSANLAR AÇLIKTAN AĞAÇ YAPRAĞI YİYOR

Kudsiya semtindeki açlıktan kaçan 3 çocuk annesi 44 yaşındaki Nesrin yaşananları şöyle anlatıyor;

 -“İnsanlar açlıktan ölüyor. Gıda olmadığından dolayı insanlar ağaç yapraklarını yiyor. Abluka altındak bölgelerde bir kilo şeker 120 dolar dolayında.”

KIRSALDAKİ HALK KEDİ KÖPEK YİYOR

ŞAM'ın kırsal alanlarındaki halkın durumu ise daha vahim. Halk ekmeğin tadını çoktan unutmuş. Süt ve pirinç bulunmaz nimet. Ülkedeki sivil aktivistler açlığın had safhaya ulaştığını insanların kedi ve köpekleri keserek yemeye başladığını aktarıyor.

Suriye'de şimdiye kadar açlıktan ölenlerin toplam sayısı 240'ı geçti. Her gün yiyecek bulamadığı için yeni canlar gidiyor. Dünya bu görüntüye sessiz kalıyor.

ELEKTRİK SAATLE VERİLİYOR

Halk gıda yokluğu içinde yaşam mücadelesi veriyor. Elektrik saatle veriliyor. Çarşıya pazara giderken en az 3 kontrol noktasından geçmek zorunda kalıyorlar. Abluka altında ölüm-kalım savaşı veren sivil halk kaçma şansına dahi sahip değil.

MEZAYA'DA 40 KİŞİ AÇLIKTAN ÖLDÜ

Suriye’deki aktivistler, sadece Mezaya bölgesinde 40 kişinin açlıktan hayatını kaybettiğini ve 45 bin kişinin hayatının tehlikede olduğunu ifade etti.

Daha önce de Suriye’deki örgütler, Yermuk  bölgesinde büyük bir bölümü yaşlı ve çocuk olmak üzere 200 kişinin açlıktan öldüğünü bildirmişti.

SURİYE'NİN ÖLÜM YERLERİ

Başkent Şam’da Gote, Muheym, Yermuk, Kudsiya, Hame, Cuver bölgeleri hayatın en zor olduğu yerler.