BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan HDP'ye şok suçlama!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlık konusunda net konuştu. En aykırı görüşlerin bile dile getirilebileceğini söyleyen Davutoğlu, milletvekilinin teröre bulaşması halinde gereğinin yerine getirileceğini kaydetti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlık konusunda net konuştu. Meclis çatısı altındaki faaliyetler için milletvekillerini sonuna kadar savunacaklarını ifade eden Davutoğlu, bazı milletvekillerinin kendi araçlarıyla teröristlere silah taşıdığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili konuşan Davutoğlu, HDP'yi zorla anayasa komisyonuna sokma gibi bir gayretlerinin olmadığını söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu;

"Herhalde şu anda köşelerine çekilip değerlendirdiklerinde yaptıkları sorumsuz açıklamalardan kendileri de memnun değillerdir. Eğer o sorumsuz açıklamaları yapmamış olsalardı, bugün ben burada kendilerinden de bahsedecek ve belki uzlaştığımız konular hususunda kendilerine de teşekkür edecektim.

"ANAYASA ÇAĞRISINA HAYIR DERLERSE"

Bunlara 'Hayır' dedikten sonra hele hele gidip Cizre'de, Silopi'de kazdıkları çukurları savunarak, sanki bu çukurlar üzerinden özerkliğe, öz yönetime gidilecekmiş gibi bir anlayışı gündeme getirirlerse gayrimeşru, illegal her türlü adımın içinde olurlar.

Bazen bu teröristlere silah taşıyan, arabalarında silah taşıyan milletvekilleri söz konusuysa bunlar herhangi bir şekilde bu dokunulmazlık zırhı etrafında yapılacak eylemler de değildir.

Eğer terörü, şiddeti, çukurları, barikatları savunurlarsa girdikleri yanlış yolda bir dehlize girerler, oradan çıkamazlar. Tabii kendi bilecekleri iş. 

"HDP'Lİ VEKİLLERE DOKUNULACAK MI?"

Burada eğer hak ve özgürlükler çerçevesinde serdedilen konular etrafında bir dokunulmazlık bahsi açılırsa kim olursa olsun, bize en aykırı fikri savunanın da dokunulmazlığını savunmak benim görevimdir, kadrolarımın görevidir.

TERÖRİSTLERE SİLAH TAŞIYAN VEKİL

Eğer bir açık suç işleniyorsa bir kamu düzenini yok edecek şekilde isyan çağrıları yapılıyorsa terör suçu işleniyorsa terör suçunu işleyenler içinde bazen bu teröristlere silah taşıyan, arabalarında silah taşıyan milletvekilleri söz konusuysa bunlar herhangi bir şekilde bu dokunulmazlık zırhı etrafında yapılacak eylemler de değildir. Orada hukuk devleti kuralları neyi gerektiriyorsa ona bakarız. Şu anda elimize gelmiş bir fezleke, işlemiş bir süreç yok. Dolayısıyla geldiğinde bakarız. Hukuk devleti kuralları içinde gelinmiş, ulaşılmış sonuca bakar, değerlendirme yaparız."