BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.436,60
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu Suriye yönetimine çattı!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye ve Irak'ı anlattı devletin şefkatli olması gerektiğini söyledi.

Abone ol
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Devleti devlet yapan kudretli ve şefkatli olmasıdır, kudreti olup da şefkati olmayan devlet işte Suriye'de ve Irak'ta olduğu gibidir" dedi.
 
Davutoğlu, Siverek ilçesinde partisinin düzenlediği mitingdeki konuşmasına, Halepçe katliamında şehit olanları anarak başladı.
 
Halepçe'deki katliamın bir benzerinin son yıllarda Suriye'de yaşandığını vurgulayan Davutoğlu, "zalim Esed ve mazlum Suriye halkına" karşı hükümetin yürüttüğü politikaların halk nezdinde takdirle karşılandığını söyledi.
 
Türkiye'nin imtihandan geçtiğini ifade eden Davutoğlu, Filistin, Gazze ve Arakan'da, dünyanın her yerinde Türkiye'nin mazlumlardan yana bir politika izlediğini belirtti.
 
Türkiye'nin geçmişte hep birlikte Çanakkale'de mücadele ettiğini anımsatan Davutoğlu, şöyle konuştu:
 
"Devleti devlet yapan kudretli ve şefkatli olmasıdır, kudreti olup da şefkati olmayan devlet işte Suriye'de ve Irak'ta olduğu gibidir. Onun için bizim siyasi zihniyetimizin esası vatandaşımızın her birine muhabbet duymak ve her birine şefkatle gönlümüzü açmaktır. Vatandaşlarımızın kullandığı her bir dil, ister Türkçe, ister Zazaca, ister Kürtçe, ister Arapça olsun, eğer o dil muhabbetle kullanılıyorsa hepsi güzeldir, hepsi Rabbimizin nimetidir. Önemli olan o dille ne söylendiğidir. Değerli Siverekliller, Yunus Emre'nin güzel Türkçe'si de ezanın Arapçası da hepsi güzeldir, hepsi başımızın tacıdır. Ama birileri nefret söylemi kullanıyorsa o dillerin hepsi yanlıştır. AK Parti iktidarının 12 yıldır geliştirmek istediği siyaset dili, aslında muhabbet dili, aşk dilidir. Bu topraklara aşk, bu millete aşktır."
 
Davutoğlu, konuşmasının ardından AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç ve Siverek Belediye Başkan adayı Resul Yılmaz'la vatandaşları selamladı.