BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,88
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakanı yedirtmememiz gerekiyor!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Hep beraber Sayın Başbakanımıza sahip çıkmamız gerekiyor ve Başbakanımızı kimseye yedirmememiz gerekiyor" dedi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 17 Aralık operasyonun ardından devlet içine girmiş farklı yapılanmaların görüldüğünü belirterek, "Hep beraber Sayın Başbakanımıza sahip çıkmamız gerekiyor ve Başbakanımızı kimseye yedirmememiz gerekiyor" dedi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Kayaş Mahallesi'nde esnafla bir araya gelen Babacan, 30 Mart seçimlerinin gerek Türkiye gerek Mamak açısından çok önemli olacağını söyledi.

Son aylarda yaşanan gelişmelerin ardından ülkede genel seçim havası oluştuğunu anlatan Babacan, seçimlerin ülkenin geleceği, demokrasisi ve istikrarı için bir sınav niteliği taşıdığını dile getirdi. Türkiye'nin son 11 yılda önemli bir değişim gösterdiğini kaydeden Babacan, birçok ülkenin Türkiye'nin elde ettiği kazanımları kendi ülkesinde de görmek istediğini belirtti.

Türkiye'nin elde ettiği başarıların bazılarının işine gelmediğini anlatan Babacan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin ekonomik gücü ve bölgesindeki etkinliği bazılarını rahatsız etmeye başladı. Kendi içimizde başarıya sevinenler çok iken bir yandan kıskananlar, engel olmaya çalışanlar maalesef çoğaldı. Bir güç mücadelesi başladı. Son 3 ayda yaşadıklarımıza baktığımızda işin özünde biraz da bunu görüyoruz. Bu rahatsız olanlar bizi bölmeye parçalamaya çalışıyorlar. Biz, bir ve beraber olunca güçlü oluruz."

Türkiye'nin etrafındaki birçok ülkede iç karışıklıklar yaşandığını ve Türkiye'de de benzer bir oyunun oynanmaya çalışıldığını anlatan Babacan, milletin bu oyunu anladığını ve bir duruş sergilemeye başladığını ifade etti.

Ak kelimesinin "temiz ve lekesiz" anlamına geldiğine dikkati çeken Babacan, "Böyle yola çıkan bir partinin, yolsuzlukların ülkeye faturasını iyi bilen bir partinin yolsuzluklara göz yumması mümkün değil. Er ya da geç yanlışlık içinde olan hesabını verir" dedi.

Görünürde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ancak sonuçları itibarıyla milleti ve devleti hedef alan bir operasyona asla izin vermeyeceklerini dile getiren Babacan, böylesine kritik bir dönemde AK Partili belediye başkanlarının ve başkan adaylarının şahsi performanslarının yanı sıra Ak Parti'ye verilecek desteğin de çok önemli olduğunu vurguladı.

"Başbakanımızı kimseye yedirmemeliyiz"

Daha sonra Başak Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda Kırıkkalelilerle bir araya gelen Babacan, buradaki konuşmasında da eğitim, sağlık ve ekonomide elde ettikleri başarılardan söz etti.

17 Aralık operasyonundan sonraki süreç hakkında değerlendirmelerde bulunan Babacan, "Son olanlarda gördük ki maalesef devletimizin içine girmiş farklı yapılanmalar var. Bunun kimisi yargıda, kimisi emniyette, kimisi şurda burda. İçeriye yerleştikten sonra aleyhte çalışmaya başladılar. Hep beraber Sayın Başbakanımıza sahip çıkmamız gerekiyor ve Başbakanımızı kimseye yedirmememiz gerekiyor" diye konuştu.

Vatandaşlardan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'e seçimlerde destek vermelerini isteyen Babacan, programı kapsamında Bostancık Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Seçim otobüsünün içinden vatandaşları da selamlayan Babacan, Başak Mahallesi'nde bir iş yeri sahibinin daveti üzerine hizmete giren bir fırının da açılışını yaptı.