BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Daum'dan Galatasaray açıklaması

Cristoph Daum, Galatasaray’ın kendisiyle ilgilenip ilgilenmediği konusuna açıklık getirdi.

Abone ol

Türkiye’deki gelişmeleri izlemediğini belirten Daum kendisiyle birkaç kulübün ve futbol federasyonunun temasta olduğunu söyledi. Fakat Alman teknik adam, kulüp ismi ya da kendisiyle temasta olan futbol federasyonlarının ismini vermedi.
 
İşte Daum’un birbirinden çarpıcı açıklamaları:

TÜRKİYE’DEN BENİMLE BAĞLANTIYA GEÇTİLER


Radyospor’da Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Daum, “Temaslar olduğunu gizleyemem: ama takım ismi vermeyeceğim. Teklifleri değerlendirmek için zamanım var. En iyisini seçmeliyim. Ayrıca sezon sonu bunlar daha da olgunlaşabilir; hatta çok daha iyi teklifler gelebilir” dedi.
 
Türkiye’deki Beşiktaşlı ve Fenerbahçeli dostlarının yanı sıra futbol federasyonu yetkilileriyle de bağlantısının olduğunu belirten Daum, “Hepsiyle dostluğum ve temaslarım sürüyor. Futbolda yapılması gerekenler üzerine fikir alışverişinde bulunuyoruz.
 
TEMASLARIMIZ SÜRÜYOR; ÖNEMLİ OLAN YAPILACAK ANLAŞMA VE ANLAYIŞLAR ÜZERİNDE UZLAŞMA SAĞLAMAK

Daum, “Türkiye’den hangi takımdan teklif aldınız?” şeklindeki ısrarlı soruya ise “Evet… bağlantı kuran pek çok kişi var. Şu anda kimseye söz vermedim; çünkü benim için yapılacak anlaşma ve atılacak imza ve anlayışlar üzerinde uzlaşma sağlamak önemlidir. Fakat şu anda verilmiş bir söz ya da yapılmış bir anlaşma yok” dedi.
 
HAMİT’İN BAYERN’DEN AYRILACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM


Hamit Altınptop’un Alman basınında yaptığı “Bayern Münih’ten ayrılmak istiyorum” şeklindeki açıklamasına da değinen Cristoph Daum, “Hamit’in sözleşmesinin devam ettiğini biliyorum. B.Münih’ten ayrılacağını düşünmüyorum. Ben ne şimdi ne de sezon sonunda takımdan ayrılacağını düşünüyorum. O Bayern’i seviyor ve kulübüne saygı duyuyor” şeklinde konuştu.
 
MEHMET EKİCİ’NİN GALATASARAY’A TRANSFERİ ZOR

Nünberg’te forma giyen ve Galatasaray’ın gündeminde olan Mehmet Ekici’ye değinen Alman teknik adam, “Mehmet, fantastik bir oyuncu ve sıradan bir yetenek olmanın çok ötesinde… Bana göre Bundesliga’da her takımda oynayabilecek kapasitede. Galatasaray’a gider mi bilemiyorum; fakat zor gözüküyor. Yaz ayında iyi bir transfer yapacağına inanıyorum. Potansiyeli çok yüksek. Bu sezon Bundesliga’da fantastik Türk oyuncular var. Nuri Şahin harika bir sezon geçiriyor” dedi.
 
BEŞİKTAŞ ZOR BİR PERİYOTTA, TARAFTAR TAKIMIN EN ÖNEMLİ PARÇASI

Daum, Beşiktaş ve Suchuster’le ilgili soruya ise, “Taraftar bir kulübün en önemli parçasıdır. Taraftarla geliştireceğiniz ilişkiler çok önemli; onlar başarıyı özler ve ister. Bu durum Bayern için de Real Madrid için de geçerli. Bir kulüp taraftarsız olamaz. Biz teknik direktörler olarak onlarla her zaman görüşmeli ve iyi ilişkiler kurmalıyız. Ben Schuster’in genelde taraftarla iyi geçindiğini biliyorum. Beşiktaş zor bir süreçte; şu anda taraftarla arasında ne geçti bilmiyorum” şeklinde konuştu.
 
SCHUSTER’İN KUPA ŞANSI VAR. NE OLACAĞINI BİLEMEM… SEZON SONUNDA GÖRECEĞİZ


Schuster, Beşiktaş’ta kalacak mı?” şeklindeki soruya ise Alman teknik adam, “Beşiktaş, hâla sezonu kurtarabilir. Tamam Avrupa Ligi çok zor bir arena; ama Türkiye’de kupa kazanma şansı var. Sadece Schuster için değil; tüm futbolcular için kupa mücadelesi ve sezon sonunda ligi nerede bitirecekleri büyük bir önem arz ediyor. Şimdiden bir şey söyleyemem; hep birlikte göreceğiz” dedi.
 
SEMİH’İN KENDİSİYLE İLGİLİ SÖZLERİ İÇİN NE DEDİ?

Cristoph Daum, “Semih Şentürk’ün eğer Daum varsa ben yokum” dediği şeklindeki iddianın hatırlatılması üzerine, “Biz her zaman büyük bir aile olmalıyız. Her zaman iyi ilişkiler geliştirmeliyiz. Ve dışarıya iyi bir görüntü vermeliyiz. Ancak bu şekilde başarılı oluruz” şeklinde bir yorumda bulundu.
 
SEMİH VE GUİZA İYİ OYUNCULAR, AMA TAKIMDA ÇOK İYİ  FORVETLER VAR

“Semih de Guiza da iyi forvet oyuncuları; fakat bir rekabet Fenerbahçe pek çok iyi hücum oyuncusuna sahip. Semih’le yaşananlar geçen sezonda kaldı. Umarım, Fenerbahçe’yle kontratını uzatır ve büyük Fenerbahçe ailesinde yıllarca kalır” diyen Duam, Fenerbahçe taraftarı şampiyonluğu hak ediyor. Onlar fantastik ve takımları için var olmayı seviyorlar. Ben umut doluyum umarım (Türkçe olarak inşallah diyor) şampiyon olacaklar.