BIST 10.289
DOLAR 32,22
EURO 34,73
ALTIN 2.455,57
HABER /  GÜNCEL

Tayland polisi bebek ticareti şebekesini çökertti

Tayland polisi ülkedeki Vietnamlı kadınları satışa çıkarmak üzere bebek doğurmaya zorlayan ve Tayvanlılarca yönetilen bir şebekeyi ortaya çıkardı.

Abone ol

Tayland polisi, bebek şebekesini yönettikleri öne sürülen bazı Tayvanlı, Çinli ve Birmanyalıların gözaltına alındığını açıkladı.

"Baby 101" adı verilen şebeke, Tayland'da "taşıyıcı annelik hizmeti" yaptığını ilan etmişti.

Ancak Tayland yetkililerine göre, hamile kadınlardan bazıları, bu işe zorla itildiklerini söylediler.

Tayland Sağlık Bakanı "Bu, yasalara ve insanlığa aykırı bir durum. Bazı kadınlarsa tecavüze uğramış görünüyorlar." dedi.

"Baby 101" şirketinin elektronik posta veya bebek simsarları aracılığıyla sipariş aldığı anlaşılıyor.

Şirketin internet sitesinde, "sperm ve yumurta bağışında bulunan erkeklerin yakışıklı, güzel ve sağlıklı oldukları" belirtiliyor; sıkı güvenlik altında, huzurlu bahçeler içinde, havuzlu ev ve hastanelerin fotoğrafları yer alıyor.

Tayland Sosyal Kalkınma ve İnsan Güvenliği Bakanlığından bir yetkili, şebekenin elinden kurtarılan 14 Vietnamlı kadının, şimdi güvenli bir yerde koruma altına alındığını belirtti.

Yetkilinin BBC'ye yaptığı açıklamaya göre, korku içinde bulunan kadınlar, pasaportlarına şebeke liderlerince el konulmuş olduğunu söylediler.

Polis, bu kadınlardan bazılarının Bangkok'taki Vietnam Büyükelçiliğine elektronik posta göndermesi üzerine, şebeke liderlerinin gözaltına alındığını açıkladı.

Göçmenlik Birimi'nden Prasat Khemaprasi, "Arama yaptığımız iki evde 13 kişi bulduk. Bugün de hastanede bir kadın bulduk. Bu kadınlardan 9'u, doğuracakları her bebek için kendilerine 5000 dolar verileceği söylendiği için, bu işe gönüllü olduklarını söyledi. 4 Kadınsa, kandırılarak hamile bırakıldığını belirtti." dedi.

Tayland sağlık ve güvenlik yetkilileri, şebekeyle ilgili soruşturmanın ne şekilde ilerletileceği konusunu görüşüyorlar.